Număr alarmant de intervenții salvamont în ultimele 48 de ore pe Platoul Masivului Ceahlău, Județul Neamț

0

Zona montană a Județului Neamț a fost supusă unor condiții dificile în ultimele 48 de ore, iar echipele de intervenție salvamont au fost nevoite să intervină într-un număr alarmant de cazuri. Potrivit informațiilor primite din partea Dispeceratului Național SALVAMONT și a apelurilor de urgență la numărul 112, în această perioadă s-au înregistrat nu mai puțin de 17 solicitări de asistență în zona înaltă a platoului Masivului Ceahlău.

Echipele de salvatori și-au mobilizat resursele pentru a interveni în cele mai dificile situații. Astfel, în 7 dintre aceste cazuri, intervențiile au avut loc în zona înaltă a muntelui Ceahlău, unde se pare că turiștii s-au confruntat cu diverse probleme, de la accidente la probleme medicale. În zona medie a muntelui, echipele de salvamont au intervenit în 3 cazuri, iar două persoane rătăcite au fost căutate și salvate cu succes.

Asistența promptă și eficientă acordată de către echipele salvamont a fost esențială în gestionarea acestor situații de urgență. Din cele 17 persoane asistate, 6 au fost predate serviciilor SMURD, SJAN sau direct unităților de primire-urgență din zona, pentru continuarea îngrijirilor medicale necesare.

Reprezentanții salvamontiști au transmis un apel către toți turiștii și iubitorii de drumeții să fie extrem de atenți și să ia în considerare condițiile meteo și echiparea adecvată înainte de a porni în aventurile montane. Riscurile asociate cu drumețiile în zonele muntoase sunt reale, iar pregătirea corespunzătoare și respectarea regulilor de siguranță pot face diferența între o experiență plăcută și una periculoasă.

Echipajele salvamont continuă să fie în alertă și pregătite să intervină în orice situație de urgență pentru a asigura siguranța turiștilor și a locuitorilor din zona montană a Județului Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate