O elevă de la „Petru Rareș” a participat în SUA la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2023

0
Alina Vasilica Timiș – SUA, 2023 – Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist

Fundația EOS a organizat în luna mai a acestui an, în parteneriat cu Certipro Education și Microsoft România, etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – Ediția 2023 – cel mai prestigios eveniment de validare a competențelor de utilizare a aplicațiilor de productivitate Office din lume.

Finala competiției naționale a desemnat trei elevi de la colegii din Ploiești, Piatra-Neamț și Petroșani, pentru a reprezenta România la  finala mondială a competiției, care a avut loc la Orlando, Florida, în perioada 30 iulie – 2 august, informează Certipro.

Reprezentanții României care au ajuns în SUA sunt:

  • Categoria Excel 2019 – Gabriel Stanciu, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, calificat cu 925 de puncte și un timp de 981 secunde.
  • Categoria Word 2019 – Alina Vasilica Timiș, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, calificată cu 976 de puncte și un timp de 1820 de secunde.
  • Categoria PowerPoint 2019 – Emilia Slavu, Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani, calificată cu 950 de puncte și un timp de 1220 de secunde.

Cei trei au fost aleși în urma unei selecții „la sânge” la care au participat 171 de candidați, iar 23 au ajuns în finala națională.

„Competiția Microsoft Office este singura competiție din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât elevii și studenții din întreaga lume își pot demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.”, mai transmite Certipro.

Anul acesta, concurenții Microsoft de la campionatul mondial au avut la dispoziție 100 de minute pentru a finaliza un examen complex cu secțiuni care le-au testat abilitățile tehnice și creative. La Campionatul Mondial, fiecare elev concurează la categoria sa Microsoft Word (Office 2016), Microsoft Excel (Office 2016), Microsoft PowerPoint (Office 2016), Microsoft Word (Microsoft 365 Apps sau Office 2019), Microsoft Excel (Microsoft 365 Apps sau Office 2019) sau Microsoft PowerPoint (Microsoft 365 Apps sau Office 2019). 

Felicitări tuturor participanților și lotului României din care a făcut parte și eleva din Piatra-Neamț cu care ne mândrim! Alina Vasilica Timiș este elevă în clasa a X-a la „Rareș”, iar profesorul său coordonator este Liviu-Constantin Olaru.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2023 puteți găsi pe site-ul www.moschampionship.com.

Ceremonia de premiere și prezentare a participanților la competiția din SUA:

Imagini cu lotul României în SUA:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate