În curând, Festivalul Fânului – Gârcina Fân Fest

0

Pe 5 august, comuna Gârcina găzduiește prima ediție a unui eveniment multicultural și sportiv: Festivalul Fânului – Gârcina Fân Fest. Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Comunei Gârcina, în colaborare cu Satul Poveștilor, Teatrul Junior – Târgoviște, Ansamblul Folcloric Brâu Roșu și Asociația Culturală Star din Piatra-Neamț.

Sunt pregătite nenumărate surprize pentru participanți, iar organizatorii așteaptă un public numeros.

Prieteni,

    Am pășit în luna august. Iarba este tăiată și transformată în fân, provizii de iarnă pentru curțile gospodarilor. De când nu ați mai auzit sunetul făcut de coasa care retează iarba, sau pe cel de ascuțit sau de bătut coasa?

   Haideți sâmbătă, 5 august, la doi pași de municipiul Piatra Neamț, în comuna Gârcina. Vă veți bucura de peisaje superbe, de lacul Cuejdel, de mănăstirile Almaș și Peștera și de multe alte locuri minunate.

    La ora 15:00 va fi inaugurat, după ample lucrări de reabilitare, Căminul Cultural din Gârcina. Tradiția artistică are vechime pe aceste meleaguri și va fi purtată mai departe într-un spațiu modern, luminos și foarte bine dotat. Un spectacol de înaltă ținută și vernisaje de expoziții se vor desfășura. 

    La ora 18:00 urcăm în Țarna Gârcinei și ne vom bucura de priveliști care îți taie răsuflarea  Aici va avea loc o Olimpiadă a sportului sătesc (cu probe din vechime: ștafeta baloților, tras cu frânghia, tir cu arcul etc.). Vom avea și concurs de coasă, dar și unul gastronomic. Muzica și voia bună vor răsuna până departe. 

    Distracția se va încheia cu un foc de tabără. Invitați din județele: Argeș, Dâmbovița, Buzău, Suceava și Neamț vor oferi un adevărat regal cultural, artistic și sportiv.

      Vă așteptăm cu drag la prima ediție a Festivalului Fânului – Gârcina Fân Fest 2023!

transmit organizatorii

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate