De astăzi, pietrenii se pot înscrie online în Programul Rabla Local

0

Prima etapă a Programului Rabla Local pentru casarea autovehiculelor uzate începe astăzi, 31 iulie, la ora 10:00. Municipiul Piatra-Neamț este înscris în acest program cu un număr de 500 de autovehicule.

În această primă etapă, înscrierile se fac doar online, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (https://afm.ro/). Mai întâi, pietrenii care vor să se înscrie în program trebuie să își facă un cont pe site, dacă nu au deja unul, iar apoi se vor înscrie propriu-zis pentru Programul de casare a autovehiculelor uzate. Toate instrucțiunile detaliate privind înscrierea sunt disponibile aici: https://www.afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/anunt_pf_rabla_local_25.07.2023.pdf

Înscrierea pentru acest program durează până pe 31 august, ora 16:30, sau până când se epuizează bugetul alocat Municipiului Piatra-Neamț. După ce se termină această etapă, Administrația Fondului pentru Mediu va transmite către primărie lista cu persoanele înscrise în program, moment în care vom anunța public procedura care trebuie urmată pentru depunerea dosarelor cu documentele necesare la instituția noastră.

Important de reținut este că persoana care se înscrie în Programul Rabla Local trebuie să domicilieze pe raza teritorială a Primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare.

Le reamintim celor interesați că Programul de casare a autovehiculelor uzate se adresează proprietarilor de mașini mai vechi de 15 ani, cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Beneficiarii acestui program vor primi un stimulent de casare în valoare de 3000 de lei, nu sunt obligați să își achiziționeze o mașină nouă, însă se angajează că nu vor cumpăra un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Primăria Piatra-Neamț, Serviciul Comunicare

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate