Președintele PNL Neamț dă o lovitură cruntă proiectelor de mobilitate urbană ale primarului PNL de Piatra-Neamț

0

De la finalul anului trecut, multă lume se agită în interesul municipiului Piatra-Neamț, dar nu s-au blocat lucrările pe principalul culoar de mobilitate urbană ce duce de la Cartianu până la ieșirea din Piatra-Neamț, spre Sărata. Acest proiect cu bani europeni are o problemă cu autorizația de construcție, aceasta putând fi anulată oricând, deoarece a fost emisă în baza unor avize care nu reflectă realitatea din teren. Mai concret, pe sub Bulevardul Traian trece o magistrală de canalizare pentru apele menajere care este expirată ca termen de viață, se sparge periodic și nu a fost trecută în acte, ca și cum ea nu ar exista. Cel mai probabil s-a omis consemnarea acestei rețele pentru a se putea respecta un calendar al lucrărilor în așa fel încât culoarul de mobilitate urbană se poate fi terminat și să arate bine până la alegerile locale.

Faptul că autorizația de construcție de la primărie este cu probleme se cunoaște încă de anul trecut, dar adevăratele probleme au început din martie 2023 când această țeavă s-a spart din nou și toată lumea a realizat că indiferent de cât de mult s-ar dori să o ascundă, există riscuri reale ca după terminarea lucrărilor și asfaltare conducta să se spargă din nou și să fie nevoie să se intervină și să se decoperteze asfaltul proaspăt turnat pe culoarul de mobilitate.

Așadar, din martie, cei de la Apa Serv caută soluții împreună cu Primăria Piatra-Neamț, și se pare că erau chiar aproape de a găsi o variantă prin care să nu se blocheze lucrările la culoare de mobilitate. În paralel, Prefectura, deși avea posibilitatea să acționeze legal și drastic asupra primăriei Piatra-Neamț, nu a făcut-o, încercând împreună cu cei de la ISC să găsească soluții în așa fel încât să nu se blocheze lucrările la culoarele de mobilitate urbană, iar cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții au lungit cât de mult au putut ei de mult aplicarea legii, în sensul anulării avizului cu probleme și implicit a autorizație de construcție emisă de Primăria Piatra-Neamț.

În acest context, în care fiecare încerca în dreptul lui să nu blocheze lucrările la culoarul de mobilitate și să treacă cu vederea gravele probleme de la autorizația de construcție emisă de Primăria Piatra-Neamț, s-a trezit președintele PNL Neamț și a ieșit într-o conferință de presă unde, în mod nimicitor pentru primarul Andrei Carabelea, a dezvăluit public această problemă în stilul caracteristic, adică a spus adevărul, dar pe dos, explicând cum oameni și instituții ar avea interese să anuleze acele avize și să blocheze culoarele de mobilitate urbană.

Acum, faptul că George Lazăr a spus neadevăruri nu este nimic ieșit din comun. Îi stă în caracter să facă astfel de lucruri. Problema rămasă în urma așa-ziselor lui dezvăluiri de la conferința de presă este faptul că a aruncat cu lături chiar în cei care voiau să ajute și de acum nimeni nu va mai face absolut niciun efort pentru a salva lucrările la culoarele de mobilitate. Toți cei care erau bine intenționați pentru a-l ajuta pe primarul Andrei Carabelea să nu rămână cu orașul în șantier vor face un pas în spate și pentru a nu fi bănuiți de nimic vor aplica litera legii.

Rămâne să ne lămurim în timp dacă președintele PNL Neamț George Lazăr a făcut din neștiință această gafă sau în mod intenționat a expus public această problemă pentru a-i crea primarului Andrei Carabelea mari neplăceri în urma anulării acelor avize. Nu ar fi exclus să fie chiar așa și George Lazăr să fi găsit un mod mult mai ”smart” de a scăpa de Carabelea cu care nu are o relație atât de bună precum încearcă să lase impresia în spațiul public. Oricare ar fi fost motivația lui George Lazăr, modul în care a ajuns să expună lucruri în spațiul public este dincolo de orice imaginație. Cunoaștem și urmărim acest subiect al avizelor și actelor suspecte de ilegalități și vă spunem în cunoștință de cauză că oricine ar fi putut să le anuleze oricând, dar toți au făcut tot ce au putut să se intre în legalitate fără să se blocheze lucrările. Actualul director al ApaServ a făcut mai mult decât tot ce este omenește posibil să găsească o soluție și să îl ajute pe Andrei Carabelea. S-a implicat atât de mult în rezolvarea acestei probleme directorul de la ApaServ de ziceai că e conducta lui de acasă. La fel, și prefectul de Neamț ar fi putut să dispună în două minute, la orice oră, anularea avizelor și blocarea lucrărilor de la culoare de mobilitate și deși este adversar politic cu Andrei Carabelea nu a făcut acest lucru pe care putea să îl facă în cel mai legal mod posibil cu toate legile de partea lui.

În contextul actual în care tuturor celor care încercau să-l ajute pe Andrei Carabelea și să nu se blocheze aceste lucrări li s-a dat una peste bot și au fost calomniați, fiind acuzați că de fapt ei sunt cei care vor răul, este foarte posibil să vedem anulate actele făcute cu încălcarea legii și blocat principalul proiect de la culoarele de mobilitate.

A știut sau nu ce face George Lazăr, președintele PNL Neamț, calomniindu-i pe toți cei care doreau să-l ajute pe primarul PNL de Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, sau tolerau ori treceau cu vederea problemele de la acest proiect? E greu de spus. Cert este că rezultatul așa-ziselor dezvăluiri va fi unul contra intereselor municipiului Piatra-Neamț.

Chiar și publicația noastră a făcut tot posibilul să se limiteze la critici obiective, dar dacă președintele PNL George Lazăr și-a permis să facă aluzii și la noi când a zis că cineva încalcă legea în privința acestor avize, atunci să stea liniștit că vom cere noi în scris la toate instituțiile statului să aplice legea și să stabilească cine a încălcat-o în cazul acestor avize.

Până când instituțiile statului se vor pronunța, încheiem cu opinia că ne este greu să credem că George Lazar nu a fost conștient de faptul că declarația sa din conferința de presă poate să-i facă un foarte mare rău de imagine lui Carabelea prin blocarea lucrărilor la principalul culoar de mobilitate.

P.S.: Pentru cei care nu știu cine e George Lazăr, este cel care din funcția de prefect a blocat lucrările la drumul Bicaz – Poiana Largului zicând că sunt ilegalități la acele lucrări ca mai apoi instituțiile statului să spună că totul e în regulă. E același personaj care era prefect când a ars secția de ATI de la Spitalul din Piatra-Neamț și când s-a decis ca spitalul din Piatra-Neamț, nu cel din Roman, să devină spital COVID și o mulțime de bolnavi cronici nu au mai putut fi internați. Este cel care când era prefect a făcut plângeri penale unor oameni nevinovați care au fost anchetați de DNA sau DIICOT și dosarele s-au închis cu ”faptele nu există”. E cel care din funcția de prefect a contestat în instanță modul în care s-au împărțit banii la primăriile din Neamț și toți banii, zeci de milioane, s-au pierdut, deoarece până ce s-a pronunțat instanța în sensul în care Lazăr nu avea dreptate, toți banii s-au întors în bugetul de stat. E același individ care când era prefect în pandemie amenința presa cu dosare penale dacă vă dă alte informațiile decât cele de la prefectura sau guvern și mai avem multe amintiri cu George Lazar, dar sunt suficiente acestea pentru moment.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate