Misiunile jandarmilor nemțeni în acest sfârșit de săptămână

0

În perioada 28 – 30 iulie, jandarmii nemțeni vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor și vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor anunțate în spațiul public. Jandarmii vor avea în vedere, în principal, protecția participanților, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de conviețuire socială, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Măsurile de ordine publică vor viza evenimentele prilejuite de:

– „Festivalul Dacic Petrodava” – ediţia a V-a, pe esplanada Curții Domnești din municipiul Piatra Neamț și pe Dealul Bâtca Doamnei – zona cetății dacice Petrodava din județul Neamț, în perioada 28 – 30 iulie;

-Ceremonialul militar organizat de ,,Ziua Imnului Național” al României, în Piața Tricolorului, din municipiul Piatra Neamț în data de 29.07.2023;

Parohia romano-catolică care va organiza manifestarea religioasă sub denumirea, Consacrarea Altarului și Sfințirea bisericii „Sfânta Fecioară Maria Regina lunii Mai”, în comuna Gherăești, jud. Neamț, în data de 30.07.2023, dar și alte activități cultural-artistice, sportive sau religioase care se vor desfășura pe raza județului, pentru siguranța participanților şi prevenirea oricăror fapte antisociale, atât în zonele de desfăşurare cât şi pe traseele de deplasare a participanţilor.

          Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival, cu vacanță și concedii, care ne îndeamnă la a petrece cât mai mult timp în natură, dar și cu evenimente publice nelipsite, recomandăm cetăţenilor:

– să respecte indicaţiile organizatorilor şi a forţelor de ordine atunci când participă la evenimentele publice;

-să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-să supravegheze cu atenție copiii dacă sunt însoțiți de aceștia;

-să acorde o atenție sporită bunurilor şi obiectelor personale;

*pentru drumeții în siguranță:

– să se informeze despre gradul de dificultate și starea traseului pe care urmează să îl parcurgă;

– să nu plece singuri la drum;

– să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele, să evite scurtăturile;

– să respecte prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor de picnic, având obligația să aprindă focul doar în locurile special amenajate, să îl supravegheze în permanență, să parcheze autovehiculele în zonele special destinate acelui scop și să lase locul curat.

– să solicite sprijinul echipajelor de jandarmerie aflate în zonă sau să ceară ajutor prin apel la 112, dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială.

          Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate