De ce toți pantofii casual de bărbați arată la fel

0

Ai nevoie de o pereche nouă de încălțăminte pe care să o iei cu tine la birou. Nimic complicat până aici, numai că ajungi în fața vitrinelor offline sau online și realizezi că majoritatea pantofilor casual pentru bărbați arată fix la fel. Aceleași culori, aceleași nuanțe, aceleași materiale.

Dintr-un anumit punct de vedere poate să fie ceva ok, nu? Doar știi sigur ce culoare vrei și ce model – oricum nu se prea diferențiază foarte mult între ele. Doar că au trecut vremurile în care bărbații puteau să poarte doar încălțăminte de culoare maro, neagră sau albă.

Nu este imposibil să găsești o culoare care să te scoată puțin din zona ta de confort. Nu e ca și cum te-ai duce la birou cu încălțăminte mov, dar măcar un verde oliv mai simpatic. Și, dacă până la urmă nu-ți place nimic, o pereche de adidași de bărbați te va scoate din orice încurcătură.

Însă, dacă te întrebi de ce arată toate perechile de pantofi casual pentru bărbați la fel, uite câteva explicații:

  1. Majoritatea bărbaților nu sunt suficient de curajoși să poarte haine care ies din standardele obișnuite. Nu este ceva de reproșat, pentru că este vorba despre o istorie a modului în care se îmbracă oamenii și despre modul în care aceasta a fost înregistrată de către mentalul colectiv.

Cu toate acestea este unul dintre motivele pentru care producătorii de încălțăminte vor replica mai multe modele asemănătoare, care au avut succes în trecut, chiar dacă acestea au doar nuanțe de alb, maro sau negru.

  1. Dacă mergi în magazinele fizice, vei realiza că spațiul pentru expunerea pantofilor casual pentru bărbați este unul redus.

De obicei, magazinele de încălțăminte își împart spațiul pentru a expune atât produse destinate femeilor, cât și bărbaților, apelând nu doar la un tip de pantofi, ci la mai multe. Așadar, dacă la femei vei avea expuși pantofi cu toc, sandale joase sau cu toc, pantofi casual, adidași de damă sau papuci, și în cazul bărbaților vei avea de ales dintre pantofi spoet, mocasini, pantofi casual pentru bărbați, adidași, papuci etc. 

Din această cauză, de obicei, sunt prezentate mai ales modelele clasice, în culori standard și doar ocazional poți descoperi câte o pereche de încălțăminte care inovează prin stilul și culoarea sa.

  1. Indiferent cât de curajos și out of the norms îți dorești să fii, ai nevoie în garderoba ta măcar de o pereche clasică de pantofi casual pentru bărbați. De ce? Pentru că se asortează foarte ușor cu orice ai prin garderobă. Și pentru că există situații în care simple is better (simplu este mai bine) sau situații în care oricât de mult ți-ai dori să porți acea pereche de încălțăminte extravagantă, nu vei putea să o faci, pentru că trebuie să te supui unui cod vestimentar foarte strict.

Asta înseamnă că cererea este mai mare pentru astfel de piese, iar brandurile care aduc pe piață aceste tipuri de încălțăminte vor continua să o producă. Pentru că este dorită atât de cei care vor să iasă din tipare, dar și de cei care se mulțumesc cu un stil clasic.

Sfaturi utile înainte să-ți cumperi o pereche de încălțăminte:

  • Verifică materialele folosite pentru tipul de încălțăminte pe care ți-l dorești. Pielea naturală sau ecologică este de preferat materialelor sintetice, iar materialele sustenabile te asigură că prin cumpărarea noii perechi de încălțăminte nu contribui în mod direct la poluarea planetei.
  • Verifică brandul de la care cumperi. Camper, Olivier sau Clarks sunt doar câteva dintre brandurile ale căror produse sunt recunoscute deja la nivel mondial și a căror calitate nu lasă de dorit.
  • Dacă îți comanzi încălțămintea online, verifică ghidul de mărimi. S-ar putea să porți tu 42, dar mărimile diferă de la un brand la altul, așa că mai bine te asiguri de la bun început.
  • Produsele de curățare pentru încălțăminte cu care te agasează vânzătorii la casă sau care apar la „sugerate” atunci când comanzi de pe internet sunt chiar folositoare. Și cu cât ai mai multă grijă de încălțămintea ta, cu atât o vei purta mai mult.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate