Lucrările de amenajare a drumului care urcă pe Cozla, o decizie foarte inspirată a administrației locale

0

Accesul pe drumul care urcă pe Cozla este un lucru mult așteptat de pietreni și o investiție extrem de utilă făcută de administrația actuală.

Întrucât obișnuim să criticăm unde e de criticat, la fel, obișnuim să apreciem ceea ce este de apreciat. Observând modul în care se desfășoară lucrările, se poate vedea cu ochiul liber faptul că pe acest drum se lucrează ca la carte și, odată finalizat, va deveni o alegere preferată a pietrenilor și turiștilor care doresc o plimbare prin natură. Se execută ziduri de sprijin, rigole, se pun balustrade și, din ceea ce spune primarul Andrei Carabelea, se pare că se va monta piatră cubică, păstrând farmecul de odinioară al drumului. Nu în ultimul rând, lucrările au scopul de a preveni noi alunecări de teren în zonă și protejarea zonelor locuite.

Conform deciziei deja luate, acest drum se va menține pietonal cu scopul de a proteja mediul înconjurător, de a oferi siguranță persoanelor care se deplasează pe el și, nu în ultimul rând, pentru a se menține în condiții optime conservarea muntelui Cozla, care este în mare parte o zonă protejată.

Până acum s-a finalizat sectorul de drum de macadam (din partea superioară). Chiar acum se lucrează la montarea balustradelor de protecție de pe marginea drumului și se continuă amenajarea rigolelor, pe segmentul de mijloc, din piatră cubică. Estimăm că în septembrie vom finaliza și sectorul de drum de la observator și până pe platoul de la Gospodina, iar barajul de la Gospodina – Ape Minerale și aranjarea drumului cu piatra cubica, în Aprilie 2024.

Unul dintre obiectivele principale ale refacerii acestui drum este legat și de corectarea torenților, reducerea eroziunii solului și riscului de inundare pentru casele din aval de drum. Deja se simt efecte pozitive în urma lucrărilor realizate până acum.

Și pentru că multă lume a întrebat de-a lungul timpului: drumul va rămâne pietonal, de la bariera actuală până la capăt, în apropiere de stația de telegondolă.

a declarat primarul Andrei Carabelea

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate