Președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, ținta unor denigrări și dezinformări grosolane

0

Recent, printr-un comunicat de presă al organizației PNL Neamț, președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, a devenit subiectul unor atacuri de o josnicie demnă de autorii unui asemenea demers.

Comunicatul se dovedește a fi o nemernicie politică, manipularea și diversiunea îmbrățișându-se strâns cu minciuna, toate în încercarea unor personaje politice de a induce în eroare cetățenii de bună credință. Metoda este des folosită de liberalii nemțeni (vedeți desele atacuri la adresa PSD Neamț și a președintelui Daniel Harpa) aflați sub conducerea, sperăm vremelnică, a conflictualului și imaturului lor lider, care și-a făcut din minciună și manipulare un mod de viață menit să acopere lipsa de consistență a unor acțiuni concrete care să impulsioneze cu adevărat modernizarea și dezvoltarea județului Neamț.

Într-o formă devenită clasică la acest partid, aceste articole denigratoare, calomnioase, sunt administrate de ,,oameni de bine” care le trimit la factorii de decizie politică de la București cu intenția vădită de a provoca indignare și, pe cale de consecință, să ducă la demiterea persoanei vizate.

Pentru a contracara denigrarea, defăimarea, minciuna ce au fost aruncate în spațiul public de către peneliștii nemțeni, președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, a considerat necesar să-și exprime opinia cu privire la atacurile și acuzațiile la adresa sa.

Redăm mai jos punctul de vedere al președintelui Ion Asaftei:

Având în vedere că în ultima perioadă am devenit subiectul unui ,,Comunicat de presă” al PNL Neamț,  unde s-a urmărit denigrarea mea și a instituției pe care o conduc, mă văd obligat să fac unele precizări:

 

– Consiliul Județean Neamț nu finanțează Centrul pentru Persoane Vârstnice Pângărați.

-Atât Consiliul Județean Neamț cât și eu, ca președinte, nu avem nici o legătură cu Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice de la Pângărați, care funcționează cu mult timp înainte de a fi ales eu președinte al Consiliului Județean Neamț. Întrebarea care se naște este următoarea: cum a monitorizat DSP-ul, condus de un liberal, modul de asigurare a asistenţei medicale și a condițiilor impuse de normele legale din aceste unități, de nu a luat până acum măsuri de suspendare a activității centrului respectiv, în mod legal și competent?!

Însă din surse credibile se conturează ideea că avizul pentru funcționare ar fi fost condiționat de înscrierea în PNL a celor ce dețin Centrul rezidențial de la Pângărați. Dacă este așa, e grav. Miroase a șantaj și a penal! Este de notorietate modul de racolare a noi membri de către actualul lider al organizației PNL Neamț, George Lazăr, așa că nu ar fi de mirare! Sunt sigur că vor ieși la iveală noi informații în următoarele zile legate de acest caz. 

Cunoscând frustrările politice ale celui care conduce liberalii nemțeni, îl asigur că nu voi ceda șantajului mediatic pus la cale în scopul defăimării mele. Îmi rezerv dreptul de a-l acționa în judecată pentru că a inițiat și girat un așa zis ,,comunicat de presă”, inclusiv pe autorii acestuia, până voi demonta punct cu punct noianul de minciuni și acuze care mi se aduc.

Din funcția vremelnică de președinte al Consiliului Județean Neamț nu protejez și nu am protejat pe nimeni, nu facilitez obținerea de funcții de către o persoană sau alta. Nu am intervenit niciodată la vreo instituție în favoarea cuiva, indiferent de gradul de rudenie sau afinitate. Încercarea de a lega numele meu și al instituției pe care o conduc de Centrul rezidențial de la Pângărați e infantilă și sortită eșecului.

Panaintescu Romeo nu face parte din vreo comisie a Consiliului Județean Neamț, cum în mod mincinos se insinuează în  așa zisul ,,Comunicat de presă”;

Panaintescu Romeo este finul meu încă din 2015, când nu aveam nicio funcție de decizie politică relevantă. Este adevărat că am comis această “faptă gravă”, dar creștină, acum opt ani, fără să cer acordul organizației PNL Neamț …! Fac precizarea că angajarea sa în cadrul DGASPC s-a făcut cu respectarea legislației muncii în vigoare, în urma unei cereri de transfer pe un post vacant, de pe funcția de director al Căminului de bătrâni Roznov. 

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Pângărați funcționa deja cu mult timp înainte de a ajunge eu președinte al Consiliului Județean și și-a desfășurat activitatea, înțeleg, sub oblăduirea Direcției de Sănătate Publică-DSP Neamț, condusă de un liberal care a fost personal în control la acest centru acum câteva luni. Nefiind identificate probleme care să intre sub incidența legislației din domeniul  sanitar, adică nefiind un ,,cămin al groazei”, nu i-a suspendat activitatea. Au fost câteva recomandări potrivit competențelor de aplicare a legislației pe domeniul vizat, stabilindu-se măsuri cu termene de finalizare care au fost și sunt atent monitorizate, în continuare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate