NEAMȚ: mobilizare de forțe pentru găsirea unor persoane dispărute / amendă pentru apelarea nejustificată la „112” într-o situație de „pericol”

0

În cursul zilei de 10 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane se află în situații de risc.

În jurul orei 12:40, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 43 de ani, din Bălțătești, cu privire la faptul că acesta ar fi plecat voluntar de la stâna unde lucra, de pe raza localității Crăcăoani și speriat de prezența unui urs ar fi fugit și s-ar fi rătăcit în pădure. 

Ulterior bărbatul a revenit cu mai multe apeluri, comunicând de fiecare dată altă locație.

În urma activităților investigative desfășurate de polițiști, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost identificat în localitatea Crăcăoani, acesta nefiind într-o situație de pericol.

Pentru apelarea nejustificată la serviciul 112, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă.

 ***

La aceeași dată, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 49 de ani, din județul Brașov, cu privire la faptul că fratele său, în vârstă de 49 de ani ar fi plecat voluntar de la locuința părintească, din localitatea Bălțătești, după ce ar fi consumat aproximativ 200 ml de combustibil, având intenția de a se deplasa spre domiciliul din Brașov.

Având în vedere atât zona, cât și starea psihică a bărbatului, polițiștii și jandarmii au demarat procedurile de căutare.

În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit de polițiști, pe raza localității Bălțătești fiind preluat de un echipaj medical.

Recomandări din partea polițiștilor:

– când aveți o rudă sau cunoștință cu obiceiul de a pleca de la domiciliu, ce locuiește singură sau în zone izolate, asigurați-vă că este vizitată periodic de persoane de încredere;

– încercați să cunoașteți cât mai multe din obiceiurile și locurile frecventate de asemenea persoane, în special dacă acestea au mai plecat în trecut, lipsind în mod nejustificat de la domiciliu;

– în situația în care suferă de afecțiuni medicale ce implică situații de potențial pericol pentru propria siguranță, persoana să fie supravegheată cu responsabilitate și atenție, inclusiv cu privire la urmarea tratamentului prescris;

– în situația în care asemenea persoane pleacă, sesizați plecarea acestora din timp, pentru a crește șansele de găsire a persoanei înainte de a suferi leziuni.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate