TOP 5 produse inutile în rutina de beauty şi cu ce să le înlocuieşti

0

O rutină de beauty completă nu înseamnă că ai nevoie de zeci de produse pe care să le aplici zilnic. În lumea complicată a cosmeticelor, există şi produse de beauty inutile, de care nu ai nevoie pentru o îngrijire corectă a tenului. Află mai jos care sunt acestea şi cu ce le poţi înlocui:

Tonerul de hidratare

Hidratarea este esenţială pentru pielea ta, aşa că nu trebuie să sari peste acest procedeu în rutină ta de beauty. Totuşi, nu ai nevoie de un toner de hidratare ca să completezi efectele cremei hidratante. De ce? Pentru că produsul de hidratare potrivit, mai exact cremă, îşi va face treaba fără probleme, cu condiţia să alegi o formulă pentru tipul tău de ten.

Dacă îţi doreşti o cremă de hidratanta prietenoasă cu pielea, fără alcool denaturat, uleiuri esenţiale sau parfum, atunci poţi opta pentru un produs de la CeraVe. Gama de creme hidratante CeraVe sunt special formulate pentru a oferi pielii îngrijirea de care are nevoie, fără ingrediente iritante. Poţi încerca o cremă hidratantă CeraVe pentru faţă şi corp, cu o textură bogată sau o loţiune hidratantă CeraVe pentru faţă şi corp, cu textură fluidă şi lejeră. De asemenea, dacă îţi doreşti hidratare şi protecţie solară, poţi opta pentru crema CeraVe de zi cu SPF.

Şerveţelele demachiante

Demachierea corectă trebuie să se facă cu produse care nu irita pielea şi care îndepărtează uşor machiajul, protecţia solară şi alte impurităţi. Şerveţelele demachiante nu vor niciodată la fel de eficiente precum apa micelara sau balsamul de demachiere. De cele mai multe ori, va fi nevoie să insişti în anumite zone, iar acest lucru poate duce la iritarea pielii. Mai mult, demachierea cu şerveţele demachiante nu înseamnă o demachiere completă. Orice produs ai alege pentru îndepărtarea machiajului, va trebui clătit, iar pielea curăţată cu un gel sau o spumă cu clătire.

Pentru o demachiere că la carte, alege apa micelara sau balsam demachiant, fără iritanţi precum alcoolul denaturat, uleiuril esenţiale sau parfumul. Mai apoi, spala tenul cu un gel sau o spumă de curăţare cu formula blândă, tot fără iritanţi.

Uleiul pentru cuticule

Hidratarea mâinilor este importantă pentru un aspect frumos şi sănătos al acestora. Nu trebuie să neglijezi nici zona unghiilor, în special a cuticulelor. Totuşi, pentru a-ţi hidrata cuticulele nu ai nevoie de un produs special destinat acestei zone. Majoritatea uleiurilor de cuticule au la baza uleiuri vegetale, precum uleiul de migdale, de cocos sau de jojoba. Astfel, poţi achiziţiona un ulei vegetal, pe care să îl aplici direct pe cuticule, fără să fie nevoie de un alt produs.

Crema pentru picioare

Zona tălpilor este deseori predispusă uscării excesive şi are nevoie de îngrijire specială. Ca să îţi îngrijeşti corect zona călcâielor, dar şi a tălpilor, nu ai nevoie de creme speciale de picioare. Poţi opta pentru un produs de hidratare de orice fel, mai exact să foloseşti aceeaşi cremă pe care o foloseşti pe corp sau pe faţă. Dacă este necesară exfolierea zonei, nu folosi produse abrazive, ci optează pentru exfolianţi chimici, precum acidul salicilic, acidul glicolic sau acidul mandelic. Aplică acidul o dată sau de două ori pe săptămână, iar mai apoi hidratează corespunzător zona. Bineînţeles, dacă aplici acizi în zone ce urmează să fie expuse la soare, foloseşte SPF din belşug şi reaplica pe parcursul zilei.

Crema de zi şi crema de noapte

Nu ai nevoie neapărat de o cremă de zi şi o cremă de noapte. Atunci când îţi alegi produsele, asigură-te că nu ai activi precum retinol, acizi AHA, BHA sau peroxid de benzoil în rutină de dimineaţă. Cremele cu astfel de activi se aplică cel mai bine în rutină de seară, atunci când nu urmează să te expui la soare. În rutină de dimineaţă poţi include produse de hidratare, vitamina C, acid hialuronic, niacinamida şi, bineînţeles, SPF.

Pentru o îngrijire corectă a pielii, alege doar produse care servesc un scop bine definitit. În acest fel, vei economisi atât timp, cât şi bani, fără să faci compromisuri

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate