Liga Campionilor în business – COMES S.A. Unul dintre cei mai mari producători de alimente și băuturi din Germania își face centrală termică în cogenerare pe biomasă cu echipamente din România, Săvinești

0

COMES S.A., firma din Săvinești, Neamț care proiectează și construiește echipamente industriale sub presiune agabaritice, livrează astăzi un boiler generator de abur către Cloppenburg.

Șantierul din Germania se află în construcție începând din luna aprilie, iar punerea în funcțiune a centralei termice este programată pentru sfârșitul anului 2023.

Boilerul de abur are în total 41 tone, dintre care 16 tone cântărește fasciculul tubular interior, și este compus din partea de convecție JNO și camera de întoarcere. Utilajul măsoară 4,000 mm înălțime și 9,000 mm lungime, fiind transportat rutier în condiții speciale.

COMES S.A. anunță un proiect de amploare nou, în derulare, în valoare de 2.5 milioane de Euro, investiție a unei fabrici de re-rafinare a uleiului lubrifiant uzat din Lituania. Acordul este semnat cu un contractor italian și cuprinde livrarea a 8 coloane cu interioare de proces și 3 reactoare. Punerea în funcțiune a instalației lituaniene este planificată pentru primul trimestru al anului 2024. Uleiul lubrifiant face ca mașinile noastre, toate tipurile de vehicule grele și multe alte mașini să funcționeze fără probleme. Odată ce uleiul este folosit, acesta trebuie gestionat corespunzător pentru a nu contamina mediul. Instalația de re-rafinare a uleiului uzat este cea mai preferată modalitate de manipulare a uleiului uzat pentru a proteja mediul și a conserva resursele naturale limitate.

În prezent, firma are 207 angajați și contracte comerciale semnate în valoare de peste 20 milioane euro.

Evoluția companiei din ultimul deceniu

Privind retrospectiv la modul în care COMES S.A. a evoluat în ultimii 10 ani, se conturează ideea de adaptabilitate continuă, accelerată de ritmul rapid al dezvoltării industriale. Atât de multe tehnologii noi s-au dezvoltat în acest timp, iar oamenii fac rapid tranziția către o lume din ce în ce mai tehnologizată. “Suntem în permanență în căutarea acelor soluții care aliniază perfect nevoile pieței cu obiectivele noastre de afaceri. Este crucial să fim conectați la realitatea din teren. Obiectivul nostru este să fim un jucător de top într-o industrie atât de competitivă precum cea a construcțiilor de echipamente sub presiune, iar agilitatea este esențială” (A. Măzărianu, CEO).  În România, COMES S.A. și-a menținut ritmul crescut în trimestrele 1 si 2, în ciuda scăderii volumului din sector, cu creșteri susținute ale vânzărilor interne, preponderent în cadrul reviziei tehnice generale a instalațiilor OMV Petrom, și cu cea mai mare creștere a exportului din istoria organizației. “Abordarea noastră custom-made și-a dovedit eficiența de-a lungul anilor, cu atât mai mult în contextul pandemiei și a conflictului Rusia- Ucraina. Tot ceea ce facem în COMES se datorează forței echipelor pe care le-am creat de când am preluat conducerea organizației” (A. Măzărianu, CEO).

COMES S.A. a reușit să crească 10 ani la rând și a avut permanent profit.

Strategia de business pentru următorul deceniu

“Stabilitatea și expansiunea sunt două dintre punctele-cheie ale succesului, în special într-un sector atât de dinamic și competitiv. Pentru a ne menține pe o traiectorie pozitivă trebuie, în primul rând, să rămânem relevanți pentru clienții noștri, deoarece aceștia dictează în mare măsură direcțiile în care evoluează activitatea noastră. Apoi, oamenii sunt forța motrică,din spatele tuturor realizărilor noastre, pe care contăm. Ne dorim expansiune. Am deschis un centru de vânzări în Serbia, un punct de lucru în site-ul Rompetrol Petromidia, Năvodari. Și vom continua să extindem gama de produse și servicii conexe, în linie cu strategia noastră de marketing” (A. Măzărianu, CEO).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate