(Conferință de presă) „Județul Neamț a devenit un magnet pentru Poșta Română”: Hub-ul logistic regional de la Iași va fi mutat în Neamț

0

La Primăria Piatra Neamț a avut loc o conferință de presă susținută de primarul Andrei Carabelea, împreună cu Directorul General al Poștei Române, Valentin Ștefan și Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Mai departe am să-i dau cuvântul domnului Director General al Companiei Naționale Poșta Română, nu înainte de a-i mulțumi personal pentru o investiție extraordinară care este extrem de utilă pentru pietreni și îndreaptă considerabil lucrurile în ceea ce privește clădirile emblematice ale municipiului. Avem o investiție 100% a Companiei Naționale Poșta Română, care s-a concretizat prin modernizarea vechii clădiri a poștei din centrul orașului si de asemenea o să-i mulțumesc și pentru o altă colaborare foarte bună pe care am demarat-o anul trecut pentru a reduce cozile la care așteptau pietrenii la începutul anului în perioada plății taxelor și impozitelor locale. Am inițiat un parteneriat cu Poșta Română prin care invităm pietrenii sa plăteasca taxele și impozitele locale și la oficiile poștale din cartierele orașului ,beneficiind de aceleași reduceri și facilități ca și la ghișeele Direcției de Taxe și Impozite. De asemenea, avem parte și de vești bune: de la an la an cresc plățile pe care pietrenii le fac utilizând sisteme online, la distantă, și aici trebuie sa menționez că anul trecut am ajuns ca prin utilizarea oficiilor poștale, a plăților online sau prin ghiseul.ro sau prin virament bancar, sa reușim plăți de pondere de peste 20% de încasări utilizând aceste mecanisme. Sperăm ca, atât cu ajutorul dumneavoastră vom reuși ca această tendință să crească și populația să apeleze din ce în ce mai mult la aceste servicii.”, a transmis Primarul Andrei Carabelea.

Mulțumesc pentru cuvânt și să știți că această investiție, despre care am mai vorbit acum 6 luni, când am finalizat-o, nu s-ar fi realizat sau s-ar fi realizat mult mai greu dacă nu ar fi existat acest sprijin local. Tot timpul contează când cineva înțelege importanța unei investiții și nevoia de disponibilitate din partea autorităților locale, așa că noi, Poșta, vă mulțumim pentru ajutorul acordat.

Sunt 2 lucruri pe care vreau să le menționez, pe de o parte, am anunțat săptămâna trecută si aș vrea să menționez și aici, faptul că după o perioadă de discuții și negocieri am reușit sa creăm un parteneriat cu Ebay, una dintre cele mai mari platforme de e-commerce din lume și ne bucurăm că avem acest parteneriat care vine în sprijinul micilor afaceri, micilor antreprenori romani, pe deoparte Poșta Română pune la dispoziția antreprenorilor anumite facilități: costuri reduse la livrare, gratuitate pe tot ce înseamnă retururi, pe de altă parte și Ebay pune la dispoziția antreprenorilor anumite mecanisme de a le facilita vânzarea produselor pe platformă . De exemplu, le oferă anunțuri gratuite, le oferă sisteme de training astfel încât să știe cum să iși comercializeze veniturile în mediul online, lucru care de mai multe ori poate face diferența între un start-up de succes, o afacere mică, de familie, de succes și una care eșuează. Sperăm să prindă. Chiar în Neamț, cel puțin în primele zile sau daca nu chiar în prima zi, avem o companie care s-a înscris în acest program, este vorba de ESAPA.RO. Sper să fie de succes și să meargă bine. Din experiența trecută, există o creștere între 10%-70% în cifra de afaceri odată ce se apelează la genul acesta de programe, deci suntem încrezători și bucuroși că putem să ajutăm tot ce înseamnă business românesc să se dezvolte.

Pe de altă parte, județul Neamț a devenit un magnet pentru Posta Română. Pe lângă faptul că am reușit să facem prima investiție majoră în proprietățile companiei din ultimii zeci de ani, vrem să mutăm Hub-ul logistic al companiei din județul Iași în județul Neamț. E oarecum natural și este o tendință care se găsește și la alte companii, este nodul rutier din jurul orașului Roman care atrage genul acesta de investiții, atrage acest fel de dezvoltări. Iașul, deși este un motor economic, totuși pentru logistică nu este cel mai fericit punct, așa că am venit aici să vedem sub ce formă putem dezvolta acest HUB logistic și iar este un lucru pozitiv pentru județ dar și pentru locuitorii județului, până la urmă se creează locuri de muncă, se pune pe hartă județul.”, a declarat Valentin Ștefan, Director General al Companiei Naționale Poșta Română.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate