Activități de prevenire în școlile din Neamț (IMAGINI)

0

Săptămâna Școala Altfel reprezintă pentru mulți copii din județul Neamț, o experiență unică, în care au ocazia să descopere aspecte inedite din ceea ce înseamnă să fii polițist.

Uniforma, activitățile și viața unui polițist sunt aspecte ce stârnesc curiozitatea copiilor.

La data de 25 aprilie a.c., polițiștii de prevenire împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială  ,,Daniela Cuciuc” din Piatra-Neamț.

Aceștia au răspuns cu răbdare curiozităților copiilor față de meseria pe care o reprezintă, au prezentat tehnica, dar și aspecte practice din activitatea lor.

***

Totodată, alături de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Costișa, polițiștii de prevenire au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială din Costișa.

Temele abordate în cadrul activităților au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de tip bullying,  formarea unui comportament responsabil și cunoașterea principalelor aspecte referitoare la siguranța rutieră.

Astfel, elevi au luat parte la discuții interactive  referitoare principalele măsuri care pot fi luate pentru a preîntâmpina victimizarea minorilor atât în unitățile de învățământ, cât și în afara acestui cadru.

Sfaturile și recomandările polițiștilor au mai vizat modul de traversare a străzii,  importanța respectării regulilor de circulație și deplasarea în siguranță de acasă către școală sau invers, în vederea prevenirii producerii unor evenimente rutiere.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate