Tips & tricks pentru bucle perfecte

0

Bucle impecabile, ca la coafor, făcute de tine? Sigur, este posibil cu două condiții: să fii super bine documentată și să ai un ondulator de păr de calitate.

Femeile au apreciat buclele încă din cele mai vechi timpuri și forme primare ale ondulatorului de astăzi au apărut în urmă cu două-trei secole. Ele foloseau dispozitive pe bază pe cărbuni încinși pentru a-și ondula sau încreți părul. Din fericire, astăzi este totul mult mai simplu, fie că alegi să mergi la coafor, fie că te coafezi tu acasă. 

Mersul la coafor este plăcut pentu că, pe lângă altele, îți oferă răgazul de a lua o pauză de la rutina zilnică și de a fi răsfățată. Însă, cum nu poți merge zilnic la salon sau o dată la două-trei zile pentru că asta aduce costuri mari, atât financiare, cât și de timp, dacă îți dorești să ai părul creț sau ondulat, ondulatorul de par este ajutorul tau de nadejde pentru a obține un look îngrijit și fresh.

Înainte de a te decide că vrei să îți faci singură buclele, e bine să știi câteva informații pentru a fi sigură că nu o dai în bară.

Bine de știut, înainte de orice

Până la procesul propriu-zis, e bine să știi câteva lucurri pe care să le faci înainte, mai ales dacă nu ai experiență în a-ți onduula singură părul.

  • Protejează-ți părul

Pentru că vei aplica un instrument fierbinte pe firele tale de păr, ai grijă să folosești un produs care să îl apere împotriva căldurii, apoi usucă părul. Pentru bucle care să reziste mai mult timp, nu îți onduula părul imediat după ce l-ai spălat pentru că bulclele se vor lăsa mai repede decât te aștepți. Este recomandat să îl ondulezi a doua sau a treia zi după ce l-ai spălat deoarece uleiurile pe care le secretă scalpul tău ajută la susținerea buclelor.

  • Ține cont de tipul tău de păr

Dacă firul tău de păr este subțire, ai grijă să nu îl deteriorezi setând temperatura nepotrivită. Pentru un păr fragil, poți să mergi cu temperatura chiar și sub 90 de grade. La polul opus, dacă firul tău de păr de gros, vei avea nevoie de o temperatură mai mare pentru a obține buclele dorite, uneori chiar și peste 200 de grade.

  • Tipuri de bucle și tipuri de ondulatoare

E bine să știi și că, în funcție de dimensiunea buclelor preferate de tine, îți alegi și ondulatorul de păr, astfel:

  • Pentru bucle mici vei alege un ondulator subțire
  • Pentru bucle medii, este perfect un ondulator mediu
  • Pentru bucle lejere se potrivește un ondulator gros
  • Pentru bucle naturale, optează pentru un ondulator conic

Important, când alegi ondulatorul de păr

Pentru că atât experiența ta, cât și calitatea instrumentului contribuie la obținerea buclelor perfecte, alege ce ți se potrivește.

  1. Dacă nu ai experiență și este prima dată când folosești un ondulator, ia-ți unul care are clapetă și tambur cilindric sau un ondulator de păr automat. Iar dacă ai ceva mai multă experiență, poți să optezi pentru un model de tip clește, baghetă, cu mâner și tambur natural.
  2. Ai grijă să fie prevăzut cu următoarele dotări care îți vor proteja părul:
  3. Să fie din ceramică
  4. Să aibă o temperatură reglabilă
  5. Să fie prevăzut cu accesorii pentru coafuri variate
  6. Să dispună de vaporizator pentru a-ți facilita munca
  7. Să fie ergonomic
  8. Să îți ofere siguranță atunci când îl utilizezi pentru a evita accidente – există modele care se decuplează după o perioadă și modele care sunt prevăzute cu accelerometre, adică se opresc atunci când lași ondulatorul jos și repornesc atunci când îl ridici

Bine de știut, după ce ai folosit ondulatorul

După ce ai folosit ondulatorul, trebuie să ții cont de câteva alte detalii:

  • Aplică fixativ
  • Înainte de a trece cu mâna prin păr, ai răbdare să se răcească, altfel riști să strici buclele
  • După ce s-a răcit părul, poți separa buclele

Iar dacă dimpotrivă, vrei să îl îndrepți, poți folosi o placa de par din gama Philips, care este la fel de protectoare cu părul tău și la fel de sustenabilă.

Ce zici, încerci?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate