Piese esenţiale şi piese opţionale în amenajarea livingului: cum le alegi

0

Camera de zi este unul dintre cele mai importante spaţii ale casei. Poate îţi place să te relaxezi la TV, să iei masa comod sau să lucrezi de pe fotoliul preferat. Ei bine, camera de zi este prima opţiune pentru astfel de activităţi, dar şi spaţiul în care poţi petrece timp în familie alături de cei dragi.

Camera de zi nu trebuie să fie încărcată de piese de mobilier şi accesorii. Este important să o amenajezi în funcţie de gusturile tale, dar să ţii cont şi de funcţionalitate. O cameră funcţională îţi permite să desfăşori confortabil activităţile preferate. Spre exemplu, dacă îţi place să lucrezi pe laptop sau să faci exerciţii fizice în living, un spaţiu încărcat de obiecte nu îţi va lăsa loc pentru un birou sau o saltea de exerciţii.

O cameră de zi aerisita nu înseamnă neapărat că trebuie să renunţi la accesorii, ci că este important să le alegi cu grijă. Accesoriile dau culoare şi viaţa unei încăperi şi completează frumos finisajele şi mobilierul. Unele dintre ele au şi rol funcţional. Spre exemplu, măsuţele de colţ pot avea un design deosebit şi să servească drept spaţiu de depozitare în acelaşi timp.

Dacă vrei să alegi uşor piesele esenţiale şi cele opţionale pentru camera de zi, am pregătit pentru tine câteva sfaturi uşor de pus în practică:

Piesă esenţială: canapeaua

Canapeaua este o piesă esenţială a camerei de zi. Desigur, poţi oricând să optezi pentru fotolii sau paturi de zi, însă cea mai populară şi mai bună alegere este canapeaua. Dacă îţi doreşti un model confortabil şi încăpător, atunci un colţar extensibil este alegerea potrivită.

Vei găsi colţare extensibile pentru toate tipurile de spaţii, mai mici, mai mari, dreptunghiulare sau pătrate. În plus, colţarele extensibile au avantajul de a se transforma rapid în paturi duble pentru momentele în care invitaţii vor rămâne să doarmă la tine acasă.

Pentru un living spaţios, poţi alege un colţar extensibil în formă de U, iar pentru spaţiile mici, colţarele în formă de L sunt ideale.

Piesa opţională: etajerele

Etajerele au dublu rol. În primul rând îţi oferă spaţiu de depozitare pentru cutii, cărţi, dosare sau diverse alte obiecte, iar în al doilea rând completează estetic design-ul camerei. Vei găsi etajere cu modele diverse, ce îmbină texturi precum metalul şi lemnul sau materialele textile şi lemnul. Mai mult, etajerele simple, în nuanţe neutre, din pal reprezintă o alegere prietenoasă cu bugetul. Aşadar, vei găsi etajere pentru orice tip de living, indiferent de buget sau de materialul dorit.

Totuşi, trebuie să ştii că etajerele nu sunt absolut necesare pentru living-ul tău. Dacă îţi doreşti un living fără spaţii de depozitare poţi să renunţi complet la etajere, rafturi sau comode TV. De asemenea, atunci când vrei spaţii de depozitare minimale, comodă TV şi câteva rafturi suspendate vor fi suficiente.

Piesă esenţială: măsuţa de cafea

Măsuţa de cafea este o piesă de mici dimensiuni, însă cu un impact mare în amenajare. Precum canapeaua, măsuţa de cafea are atât rol estetic, cât şi rol funcţional. Chiar dacă renunţi la spaţiile de depozitare din living, tot vei avea nevoie de o suprafaţă unde să poţi pune o cafea, o agendă sau poate telefonul mobil pentru câteva momente. Ei bine, măsuţa de cafea poate fi un spaţiu minimal de depozitare, în funcţie de design-ul ei.

Avantajul acesteia este că are un preţ prietenos. Vei găsi atât online, cât şi în magazine, măsuţe de cafea al căror preţ porneşte de la câteva zeci de lei.

Piesa opţională: covorul

Covorul este o piesă excelentă pentru un living bine pus la punct. Acesta completează design-ul camerei şi oferă şi un plus de confort pentru picioarele tale. Totuşi, nu este o piesă pe care trebuie neapărat să o integrezi în livingul tău. Dacă îţi doreşti neapărat un covor, asigură-te că acesta acoperă întreaga cameră sau cel puţin o bună parte din această.

Foloseşte ideile de mai sus ca inspiraţie pentru un living amenajat simplu, dar cu bun gust.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate