ŞCOALA POPULARĂ IŞI REDESCHIDE PORŢILE

0

Luni, 1 octombrie, Şcoala Populară din Piatra-Neamţ porneşte la un nou drum, anul şcolar 2012 – 2013. Cu o activitate care se întinde pe parcursul a mai bine de patru decenii, Şcoala şi-a dovedit utilitatea printr-o paletă largă de cursuri. Oricine, de la copii de vârstă preşcolară şi până la pensionari, a simţit nevoia de a-şi lărgi orizonturile culturale, atât teoretice, cât şi practice, au călcat pragul instituţiei. Pedagogii care le-au îndrumat paşii, ei înşişi practicieni de frunte ai domeniilor artistice, au împărtăşit din experienţa proprie, la final toată lumea având de câştigat: cursanţii informaţii noi şi posibilitatea de a-şi valorifica talentul, iar profesorii mândria de a da lumii artişti precum Vasile Muraru sau Mihai Trăistariu.


Din 2001, Şcoala Populară este parte integrantă a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. Coordonatorul activităţii este pictorul Arcadie Răileanu. Domnia sa prezintă oferta instituţiei: „pentru anul ce tocmai îl pornim avem pregătite săli de studiu pentru cursurile de pian şi canto clasic (profesor Daniela Iacob), actorie (profesori Maria şi Ghiţă Hibovschi), canto popular (Giorgiana Şerban), chitară (Florentin Blănaru), orgă şi percuţie (Liviu Bitere), pictură şi grafică (profesori Arcadie Răileanu şi Radu Macavei), dans popular (Claudiu şi Ion Luchian). Pentru ca toate persoanele care s-au înscris şi care doresc să lucreze cu noi să poată face acest lucru, punem la cale un orar flexibil, astfel că, putem spune fără să greşim, la Şcoala Populară se va învăţă de dimineaţă şi până-n seară, de luni şi până duminică.”
În anii anteriori, rezultatele fiecărui curs din cadrul Şcolii Populare au fost pe măsura muncii şi a pretenţiilor. De la premii cucerite la concursurile naţionale şi internaţionale şi până la accederea la instituţii de învăţământ artistic superior, toate cu un fundament solid al cunoştinţelor teoretice şi practice acumulate în timpul orelor de aici. Liviana Tănase, Andrada Bulai, Alexandra Cărăuşu Ovidiu Tulumbă, Elida Rotaru, Viorica Ciucanu, Ovidiu Slătineanu, sunt câteva nume care au surprins în mod plăcut juriile concursurilor. Pentru a întregi imaginea a ceea ce poate oferi astăzi Şcoala Populară e bine să amintim şi numele Roxanei Rotilă, care, pregătită în cadrul cursurilor de actorie, de către actriţa Maria Hibovschi, a primit de la academia de profil din Brighton (Anglia) propunerea de a studia în continuare actoria în Regatul Unit. În prezent, Roxana este studentă în anul doi a respectivei instituţii.
„În cadrul activităţii profesionale din anii anteriori am avut ocazia de multe ori să particip la spectacole – producţie ale Şcolii Populare şi m-am convins de faptul că aici se depune o muncă susţinută, calitatea artistică fiind la înălţime. Le urez aspiranţilor la gloria artistică, celor dornici de a acumula noi şi noi cunoştinţe, să poată face dovada calităţii talentului lor artistic.”, este ceea ce a ţinut să comunice Ana Monda, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate