De ce se aude cum urlă oamenii de durere din spitalul de la Piatra-Neamț?

8

Acesta este unul dintre cele mai rușinoase articole pe care trebuie să îl scriem. Un articol care ne face să ne fie rușine că suntem contemporani cu așa ceva. Rușine că am ajuns să explicăm cititorilor, în anul 2022, de ce dintr-un spital pentru oameni din județul în care trăim se aud uneori urlete de durere din zona unității de primiri urgențe.

Când am primit primele reclamații de acest gen, am fost siguri că sunt exagerări ale aparținătorilor. Când sesizările au început să vină de la oameni serioși pe care îi știam că nu exagerează, am început să ne speriem, dar am evitat să dezbatem acest subiect până când subsemnatul, autorul articolului, fiind în fața spitalului am auzit prin termopanele geamurilor închise cum țipa un om de ziceai că îi punea cineva sare pe o rană deschisă. Era vorba de un pacient care avea o ulcerație la un picior și făcuse o hemoragie, iar niște oameni în halate, intitulați cadre medicale, s-au apucat să-i curețe rana fără absolut nicio milă și fără nicio formă de anestezie. Ziceai că sunt autopsieri, nu cadre medicale care lucrează pe un om viu.

Pentru a ne lămuri ce e cu comportamentele acestea inumane, am stat de vorbă cu medici, asistenți și alte persoane care ar fi putut să ne lămurească și am ajuns la următoarea concluzie. Pacienții care ajung la UPU cu diverse tipuri de răni sunt văzuți de medici care vin de pe secții, în special de la chirurgie. Unele dintre cadrele medicale care vin să vadă pacienții ajunși la UPU ajung la pacient cu mare întârziere și sunt așa de grăbite încât se bagă în rana omului fără să-i administreze nici un fel de calmant sau anestezic.

Ne place sau nu, supărăm sau nu, acesta este din păcate adevărul. Unele cadre medicale din spitalul din Piatra-Neamț sunt prea sătule până la dezumanizare de munca pe care o fac și ajung să se comporte ca niște… Să stai în fața unui spital în 2022 și să auzi prin geamurile termopan închise cum urlă de durere un pacient căruia i se umblă la o rană este de neacceptat pentru specia din care facem parte.

Cei care pot lua măsuri se tot ascund după hârtii, regulamente, protocoale și alte explicații. În realitate, cine vrea ar putea foarte simplu să pună capăt acestor practici. Camere de luat vederi peste tot ca să se vadă că unii stau la cafele, deși sunt chemați la UPU, să se vadă că nu administrează calmante unui om care nu mai poate sau intervin fară anestezie, deși omul nu mai poate de durere etc. Ar fi suficient să se ia fișele cu afecțiunile pacienților ajunși la UPU să se numere pacienții cărora, la ce afecțiuni aveau, trebuia să li se dea ceva pentru durere și să se compare cu numărul de anestezii sau tratamente pentru durere consumate.

În baza că cei de la spital vor fi capabili să pună capăt acestor practici nemernice rugăm pe toată lumea ca atunci când aude pe cineva urlând din spital să se apropie cu telefonul de ușa sau geamul de unde se aud țipetele și să înregistreze.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. Stoica spune

    In 1992 am fost sa mor in acest spital, in care in loc de apendicita mi s-a spus ca sint însărcinată, de aia vomit. Pana nu am făcut peritonita generalizată nu s-au atins de mine. Am crezut ca lucrurile s-au mai schimbat, constat ca nu e așa. Singurul lucru bune ca acum se maniacal ce se intampla pe acolo, atunci nu m-am putut plânge la nimeni, nu a știut nimeni și ca trăiesc azi e pura întâmplare.

  2. Gelu spune

    Sa vedeți ce se întâmplă și la secția de psihiatrie din piatra neamț……80 la sută nu au ce căuta acolo „cadre medicale”,nu mai zic de mâncare ……….meniu: dimineață 1 cub brânză topită,7 felii de pâine (pentru toată ziua)și un plic de miere de albine…și un ceai care e apa mai mult,la prânz:sunt duși într-o încăpere (sala de mese)unde se servește o apa colorata numita ciorba de cartofi in fiecare zi plus de asta oameni mănâncă din aceleași farfurie și lingura nu se spală pentru următorii pacienții pentru că e lenea mare….și nu incap toții ,.felul 2 se dă care apuca mă refer dacă ești imobilizat la pat te-ai lins pe bot nu te ajuta nimeni doar daca e alt pacient.seara cartofi ori cu brânză ori fierți .DECI ???O SPUN PROPRIA EXPERIENȚĂ DIN PACATE ,DACA NU SE INTERESEAZĂ NIMENI DE TINE SAU NU TE AJUTA ALT PACIENT CU MANCARE ESTI MORT.LENJERIA NU SE SCHIMBĂ,MAM RUGAT O ZI ÎNTREAGA PENTRU UN CEARCEAF…..SA MAI CONTINUI????JOS LA URGENȚĂ?¿DA CORECT SUNT OAMENII CA VIN CU ALCOOL, DEPRESIE, DROGURI,ETC VIOLENTA E LA EA ACASA INJECTATI ,PUS PAMPERS SI LASATI ACOLO O ZI CHIAR 2 ….CONTINUI????CINE ARE CURAJ SA IMI SPUNA CA E O MINCIUNA TOT CE SPUN SUNT SI DOVEZI

  3. Caba spune

    La pușcărie, e SPITAL nu camera de tortura ce naiba faceți chinuiți oamenii. Unde e prefectul dc nu se implica unde e, DR. Spitalului oricum e pus politic pus las că va promit vă filmez și direct sa vă vadă lumea hoților și toți cumetri din spital neamuri, dintre voi știu care e mersul. Abia aștept să vă prind.

    1. Gelu spune

      Se acoperă unul pe altul….

  4. Dracon spune

    Am fost in aceasta situatie am fost in spital si policlinica ,serviciile sant sub orice critica ,am ajuns sa fac icter mecanic din cauza unei afectiuni si norocul a fost ca am ajuns la Spitalul Municipal Moinesti unde am fost si operat de urgenta si tratat aproare ireprosabil ,daca eram internat la spitalul pietrean eram mort demult , si ca sa va lamuriti faceti o vizita la spitalul din Moinesti si ve-ti afla cu stupoare ca aproare 30% dintre internati sant din PN si jud Neamt ,OARE DE CE ? Spitalul de urgenta din PN si chiar impreuna cu toti cei din Directia Sanitara Neamt ar trebui aruncati afara si angajat un personal nou ,ca daca ramane o cat de mica metastaza din personalul vechi va strica totul ,alta alternativa ptr sanatatea din Neamt nu este si cam la fel este si Spitalul Municipal Roman

  5. nicolae marinescu spune

    Mafia din spital este arhicunoscuta. Majoritatea sunt doar niste spagari care lucreaza la privat si se ponteaza la stat,pe banii unor prosti ca noi. De ce credeti ca refuza cu atata inversunare sistemul de pontaj cu retina???? Cat despre calitatea muncii lor…..nu mai zic nimic,stie tot orasul cat de nepriceputi sunt unii. Si cat de lipsiti de umanitate sau bunavointa si intelegere fata de problemele pacientilor. In spitalele adevarate erau dati afara in suturi de mult.

  6. Grl spune

    Nu au medicamente pentru durere în cadrul spitalului. Directorul habar-n-are pe ce lume trăiește.

  7. Pintea spune

    Offf! Ăștia sunt casapii de la Piatra Neamț! Ne facem cunoscuți și ne remarcăm doar prin negativisme că de exemplu: incendiu la spital cu victime și decedați, diagnostice greșite, medici și asistente nepregătite profesional,dar cu tupeu și cu vocabular f urat! Nasol,dar asta esdevarul!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate