10 lei…și poate ar mai fi trăit. Un șofer va trebui să poarte această povară pentru tot restul vieții (FOTO)

0

10 lei…și poate ar mai fi trăit…

Am scris de nenumărate ori despre pericolele la care se expun pietonii atunci când circulă noaptea pe acostament sau pe partea carosabilă fără a purta vestă reflectorizantă sau o sursă de lumină vizibilă, tocmai pentru că prea multe asemenea evenimente au avut un final tragic. Pe lângă suferința perpetuă la care îți condamni familia, distrugi inevitabil și viața șoferului care va trebui să trăiască cu o asemenea povară pe umeri pentru tot restul vieții. De ce trebuie încă să se întâmple asemenea lucruri și care este motivul pentru care oamenii refuză un accesoriu pe cât de ieftin, pe atât de util, e greu de înțeles.

Chiar dacă evenimentul nu s-a produs în Neamț, considerăm că avem o datorie morală să reluam subiectul ori de câte ori este nevoie dacă acest lucru va duce într-un final la o mai bună conștientizare și precizăm pe această cale că există un articol în Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 04.10.2006, mai precis articolul 166 care prevede următoarele:

Pe timp de noapte, pietonul sau persoana asimilată acestuia care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

Un bărbat în vârstă de numai 44 de ani și-a pierdut viața noaptea trecută, în jurul orei 03.00. Circula pe partea carosabilă atunci când inevitabilul s-a produs – continuarea pe stirinationale.eu AICI – CLICK.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate