Cumpărături limitate în marile magazine din Neamț, după ce oamenii au golit rafturile cu făină, zahăr și ulei

7

Produsele de bază lipsesc sau se găsesc în stocuri foarte mici în mai multe magazine din județul Neamț. Astfel, marile lanțuri de magazine au ajuns să impună limite în ceea ce privește cumpărarea în cantități abuzive a produselor din categorii cum ar fi uleiul, zahărul și făina.

Cel mai probabil, marii retaileri au ajuns să facă acest lucru deoarece oamenii s-au înghesuit să-și facă provizii din cauza pandemiei, sau din cauza zvonurilor despre o posibilă pană de curent (blackout), iar stocurile s-au epuizat rapid.

Într-o rețea de magazine din Piatra Neamț, unele produse de la raft sunt însoțite de mesajul: „Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

Într-un alt mare lanț de magazine din oraș, timp de câteva zile, stocul de ulei a fost inexistent, iar motivul este foarte ușor de înțeles.

Situații similare se întâlnesc și în alte județe din țară, unde oamenii sunt îndemnați, sau chiar forțați să cumpere cu moderație.

Totuși, specialiștii în domeniu ne asigură că nu urmează nicio criză alimentară, ci doar un nou val de scumpiri, așa cum ne-am obișnuit deja.

„Este foarte adevărat că ce e pe rețelele de socializare, ce se întâmplă în Anglia, conduce la cumpărături haotice. Nu mi se pare firesc ca unele magazine să ia măsuri pe cont propriu, cum sunt acele restricționări privind achiziția de produse alimentare. Instituțiile statului ar trebui să intervină. Nu e normal ca oamenii să facă asta, să se panicheze și să cumpere haotic. Faptul că se cumpără atât de mult, ca o soluție de moment, duce la o risipă alimentară. Produsele vor expira și vor fi aruncate. Nu cred că România va ajunge în situația în care să rămână fără alimente, pentru că noi avem resurse.

Dacă organizăm toți micii producători din țară, nu avem probleme privind resursele alimentare. Va fi o perioadă grea pentru că va crește prețul la alimente pe fondul pandemiei, secetei de anul trecut, scumpirilor la gaze și electricitate. Există riscul să se închidă o parte din afacerile mici, să scadă activitatea afacerilor mari pe fondul consumului scăzut”, susține Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA), citat de BZI.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. Bicajanu C. spune

    Limitare mai ceva ca pe vremea lui Neculai, maxim 6kg pe un bon fiscal.
    Pe timpul lui Neculai dacă nu aveai și un dram de noroc să prinzi coada castigatoare nu luai 6kg într-un an dar așa se face din rahat bici și din nimic o știre.
    Dacă înmulțești 6 kg de orice vrei cu 10 bonuri /zi și cu 30 de zile se cheamă că poți achiziționa până la 1800 kg. Criza este a megajurnalistului lu’Pește și este una de personalitate și profesională, omul având probabil frustrări că nu este suficient apreciat, băgat în seamă!
    Hai, criză ușoară la toată lumea să poată cumpăra 6kg de ce vrea fiecare bon măcar o dată pe zi!

  2. Dreptate pt prosti spune

    Si uite asa…chiar nu credeam in sec 21 ca voi trai printre cei cu IQ sub 50….asta e, tre sa ma acomodez!
    Prostia-i infractiune la romani!

  3. Onelian spune

    Toate prostiile se trag de la politicienii bolnavi si massmedia care panicaza lumea cu zvonurile lor alarmante si de cele mai multe ori mincinoase.

    1. Marceline spune

      Așa suntem noi românii, avem în ADN această manie de a face provizii la orice, nu numai alimente.
      Acest obicei este de când lumea , la noi, darămite acum când suntem în pandemie .Și nici măcar nu pot condamna pe nimeni , și nici nu am nici un drept sa judec pe absolut nimeni , cu atât mai puțin,
      pe cei in vârstă .
      Sărmanii , dânșii sunt cei mai speriați de ceia ce se întâmplă. Domniile lor ( îmi era sincer milă când ii vedeam ) sunt cei care sunt cei mai grijulii cu datoriile ,taxele la stat și nu numai. Își drăjmuiesc bănuții cu mâinile tremurânde de te apucă plânsul când ii privești.
      Oamenii au FRICA INDUSĂ, asta este , despre ce vorbim??

  4. Marius spune

    Da…oameni care pun botul la toate dejectiile aruncate de presa, sunt confins ca cei ce se ingramadesc la stocuri de zahar si ulei, sunt impotriva vaccinarii.
    Si imi place cum isi fac ei provizii in caz de calamitate si se baga la „adapost” prin apartamente…adica ei sunt la log sigur dar UITA ca au nevoie de ELECTRCITATE, GAZ si APA!!!!!!! Sau in caz de catacism astea merg de la sine sau cum? Nu sunt acolo oare niste oameni care se ocupa, aia nu ar avea probleme?

  5. Dragos spune

    Vorba directorului unui mare lanț de hypermarketuri:

    „NU AVEȚI VOI ROMÂNII ATAȚIA BANI DE CHELTUIT CÂTĂ MARFĂ AVEM NOI ÎN DEPOZITE!”

    Așa că lăsați hârtia igienică, zahărul și uleiul în pace pe rafturi!

    1. Yeast spune

      Dar drojdie mai gasim?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate