Acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale

0

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pe linia prevenirii și combaterii infracționalității stradale și asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor în zonele cu risc criminogen ridicat.

În acest context, au fost legitimate 130 de persoane și verificate 80 de autoturisme, în filtrele rutiere instituite de polițiști.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pentru abaterile săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.  

Pe linie rutieră, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

În activități au fost angrenați peste 80 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră ale Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști locali și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate