[VIDEO] Școlile vor rămâne deschise chiar dacă se depășește pragul de 6 la mie – Declarația Ministrului Educației

0

Autoritățile vor discuta ipoteza eliminării pragului de 6 la mie până la care se închideau până acum școlile, a anunțat oficial ministrul Educației.

Școlile nu vor mai ține cont de rata de infectare din localitate, iar pragul de 6 la mie care prevedea trecerea în scenariul online a fost eliminat. Decizia a fost luată ieri, 29 septembrie de către Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit declarației de presă transmise de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Măsura se va aplica de luni, 4 octombrie.


Referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în scoli. 

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în declarația de presă transmisă publicației Libertatea.

29-09-2021declaratiepresaministrusorinmihaicimpeanu-1

Din documentul atașat mai sus, pe înțelesul tuturor, reiese că decizia de închidere a unei școli/clase va fi luată în funcție de rata de infectare la nivelul unității de învățământ, nu a localității aferente. Dacă în localitatea respectivă rata de infectare depășește pragul de 6 la mie dar la nivelul școlii/clasei numărul cazurilor nu depășește acest prag, NU se impune trecerea în scenariul online.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate