Se dă startul Competiției „TARE CA PIATRA” în acest weekend

0
Foto: Municipiul Piatra Neamț

În acest weekend la Piatra-Neamț se va desfășura cea de-a XVI-a ediției a competiției ”Tare ca Piatra”.
Evenimentul se va desfășura în perioada 10-12 septembrie, ziua de vineri fiind dedicată acreditărilor și antrenamentelor, sâmbătă va fi ziua de concurs, iar duminică va fi zi liberă de coborâri.

Pentru această ediție traseul de downhill a fost completat cu elemente suplimentare din lemn, cu secțiuni noi de coborâre off camber, lucrări de finisare și reabilitare și elemente de siguranță devenind astfel cel mai sigur traseu de ”Tare ca Piatra” de până acum. Anumite segmente de linie au fost lărgite, iar pe toată lungimea traseului, respectiv 1,8 km s-au suplimentat saltele de protecție.

Categoriile de concurs sunt Feminin (open), Copii (10-14 ani), Juniori (15-18 ani), Elite (19-29 ani), Masters (30+ ani) și Hardtail (open).

Traseul are un nivel de dificultate mediu-hard, o înclinație medie de 2,7 % și o diferență de nivel de 263 m.

Accesul la punctul de START de pe Platoul Cozla se va face cu telegondola, iar FINISH-ul va fi în zona Colibele Haiducilor.

Interesul pentru participare la această ediție a fost unul crescut, fiind necesară suplimentarea numărului maxim de înscriși până la 160 de concurenți.

Evenimentul este finanțat de Primăria Piatra-Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate