NEAMȚ: Minoră VIOLATĂ, forțată să danseze îmbrăcată sumar într-un local, bătută și amenințată – Două persoane reținute de D.I.I.C.O.T

1
Imagine ilustrativă

La data de 26.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamţ au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol şi ameninţare.

În fapt, s-a reţinut că unul dintre inculpaţi, prin folosirea metodei „lover-boy”, a ademenit o persoană vătămată minoră, pe care în perioada iulie-august 2021, a exploatat-o în scopuri sexuale, respectiv a transportat-o în mai multe rânduri în incinta unui local din municipiul Piatra-Neamț, ocazie cu care a constrâns-o să danseze îmbrăcată în mod sumar, pentru persoanele din incinta acelui local, acesta primind în schimb băuturi alcoolice.
De asemenea, cel de-al doilea inculpat a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată minoră să întrețină relații sexuale cu diferite persoane de pe raza județului Neamț.
În noaptea de 04/05 august 2021, după ce anterior au exercitat acte de violență fizică și morală, inculpaţii au întreținut raporturi sexuale prin constrângere cu persoana vătămată minoră.
La data de 26.08.2021 Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: D.I.I.C.O.T

Comunicat oficial IPJ NEAMȚ:

Ieri, 26 august, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț,  împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 4 percheziții, în județul Neamț,  pe linia combaterii traficului de persoane și minori.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț,  s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în localitatea Dumbrava Roșie, județul Neamț, ar acționa mai multe persoane implicate în recrutarea unei persoane minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia, prin metoda „loverboy”, iar, ulterior, prin folosirea de constrângeri și amenințări cu denunțarea unor fapte de natură penală.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 3 telefoane mobile, un hard și înscrisuri cu valoare probatorie.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere. 

În baza probatoriului administrat, față de 2 bărbați, cu vârste de 19 și 22 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, viol și amenințare.

În cursul aceleiași zile, față de aceștia, au fost emise mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități, au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Andrei Varga spune

    Foarte sensibiloși la corason domnii procurori, actele sexuale prin constrângeri se numesc viol orișicât am da-o de copaci !!!
    A fost violată .
    Niste animale care într-o țară normală ar lua câte 100 de ani închisoare .
    Or fi americanii cum or fi dar în justiție au condamnări de gen de trei ori pe viață, fără drept de eliberare condiționată.
    La noi Al Capone ar fi scris o broșură și eliberat sub supraveghere judiciară la domiciliu .
    Au ajuns unii la putere cu legile justiției, acum e și mai rău !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate