VIDEO: Un cetățean acuză polițiștii nemțeni de abuz: „Echipa de șoc a venit la pont! După ce se prezintă, mă încătușează și mă conduce împotriva voinței mele”

0

Un cetățean din Municipiul Roman acuză polițiștii nemțeni de comportament abuziv. Potrivit celor relatate, acum două zile, în jurul orei 11.00, doi agenți de la rutieră au intrat în magazinul pe care acesta îl administrează, s-au prezentat, i-au solicitat un act de identitate după care l-au încătușat împotriva voinței lui, fără să i se ofere nicio explicație. A fost condus la sediul Poliției unde i s-a reținut telefonul și nu i s-a permis să comunice cu avocatul decât preț de câteva secunde:

După ce se prezintă, purtătorul de caschetă decorat de Iohannis, îmi cere buletinul, i-l dau și apoi brusc mă încătușează și mă conduce împotriva voinței mele în curtea miliției, pardon poliției Roman (măcar au avut bunul simț să mă lase să încui magazinul sau, mă rog, l-au încuiat ei), unde nu sunt lăsat să discut cu avocatul meu decât câteva secunde, după care îmi este confiscat telefonul. După 30 de minute primesc de la „domnii” o copie a unui proces verbal și mi se întinde ostentativ o mână și mi se spune că ei știau că sunt căutat...”

Bărbatul recunoaște că a mai avut ceva probleme cu legea în trecut dar susține că de data aceasta nu se face vinovat de nimic, că este pentru a patra oara în ultimele 3 luni când este legitimat abuziv și că cei doi agenți au venit „la pont”, fiind de părere că este pedepsit pentru niște conflicte mai vechi pe care le-a avut cu anumiți membri PNL în anumite contexte.

Pentru a vedea exact cum stau lucrurile publicația noastră a cerut un punct de vedere de la IPJ Neamț, care a comunicat următoarele:

La data de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, au condus la sediul Poliției municipiului Roman, pentru verificări procedurale, un bărbat de 35 de ani, din județul Iași.
După stabilirea situației sale legale, persoana în cauză a părăsit sediul Poliției municipiului Roman.
Totodată, cu privire la plângerile formulate de acesta vă comunicăm faptul că, până la data curentă la nivelul Poliției municipiului Roman este înregistrată o petiție, în care se efectuează verificări și se va comunica un răspuns în termenul legal.

Informațiile menționate în procesul verbal par să contrazică cel puțin câteva dintre afirmațiile bărbatului însă nu ne pronunțăm asupra acestui aspect ci doar prezentăm ambele versiuni:

Mai jos, imaginile video surprinse de camerele de supraveghere amplasate în incinta magazinului. Din experiența noastră adevărul este aproape mereu undeva la mijloc, ca atare am blurat imaginile, oferind prezumția de nevinovăție ambelor părți implicate:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate