(FOTO/VIDEO) PLANUL ROȘU de intervenție – Incendiu la Piața Centrală [Exercițiu]

2

– Exerciţiu „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ în cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situaţiilor de urgenţă la producerea unui incendiu produs la Piaţa Centrală din Municipiul Piatra Neamţ şi aplicarea Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Neamţ”

Situația tactică:

În ziua de 17.08.2021, la orele 20.50, prin sistemul B.R.A.U. „112” Neamţ, dispeceratul unităţii primeşte un anunţ de la angajatul firmei de pază, despre faptul că la etajul Pieţei Centrale s-a produs un incendiu, semnalizat de centrala de semnalizare. Totodată precizează că a încercat să localizeze incendiul însă datorită cantităţilor mari de fum nu a reușit. Numărul apelurilor de urgență cresc, numeroase persoane din zona limitrofă obiectivului observând flacără şi fumul negru care se ridică. Din informațiile primite, există posibilitatea ca un număr de 3 lucrători care asigurau mentenanța sistemelor interioare, să fie surprinse în interior.

Ulterior se primește și următoarea informație:

„Datorită traficului de pe str. Dimitrie Leonida, un conducător auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut cu autoturismul în albia râului Cuejdi. Din primele informaţii 4 persoane sunt încarcerate.”

Participanți:

  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ (7 autospeciale pentru stingere, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 3 ambulanțe SMURD (EPA, TIM, ATPVM ) și 3 autoturisme de serviciu cu 56 de cadre militare);
  • Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ;
  • Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ;
  • Serviciul de ambulanţă Judeţean Neamţ;
  • Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț
  • Direcţia de Sănătate Publică Neamţ
  • Inspectoratul de Stat în construcţii Neamţ
  • Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ
  • Serviciul Comisariatul Judeţean Neamţ, Comisariatul General, Garda Naţională de Mediu
  • Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ S.C. C.M.I. URBAN S.A. Piatra Neamţ

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice – ISU NEAMȚ

Să nu uităm ce s-a întâmplat în 2014:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Andrei Varga spune

    La jocuri suntem buni, primii în lume .Când e serios însă, sa ne amintim, Colectiv, Constanța, Piatra Neamț piața centrală .
    Au stat sub balcon privind cum o femeie plonjează in gol pentru lipsa unei banale scări, au venit cu o barcă fara chei, tot la Constanța, pe lacul Siutghiol .
    Bugetari cu pensii speciale la 40 de ani .

  2. Buba Nera spune

    Arde o structura metalica si tu sprijini scara culisabila de o astfel de structura care va ceda destul de repede? Cine i-a învățat meserie pe băieții aceștia?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate