Cum vor funcționa școlile în septembrie – Noul an școlar poate aduce modificări

0
Imagine ilustrativă

Ministrul Educației a anunțat marți că școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare așa cum au existat anul trecut.

Atât cât am în limitele de competență, școala va începe cu prezență fizică pe data de 13 septembrie. Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limitele de competență, pe condițiile de școli, pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai riguros decât în orice alte locuri – cu excepția unităților sanitare, pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ cadrelor didactice, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii, pentru toți elevii.
Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică
”, a declarat Cîmpeanu, răspunzând întrebărilor în acest sens.

Totodată, sunt pregătite şi scenariile de funcţionare, care vor fi reconfirmate la începutul lunii septembrie în cazul în care pandemia se va agrava.

Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Cîmpeanu. „Suntem în permanentă legătură și foarte atenți la evoluția epidemiologică”, a adăugat ministrul.

Vom susține aceleași scenarii sau chiar o ridicare a nivelului până la care elevii pot participa la școală cu prezență fizică. (…) Prima variantă este să rămânem pe aceeași variantă cunoscută a scenariilor roșu, galben, verde”, a mai menționat acesta.

Odată cu începerea noului an școlar, cabinetele medicale ale școlilor ar putea funcționa ca centre de vaccinare pentru elevi, părinți și bunici”, a mai spus joi seara, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, citat de digi24. Până atunci, în cursul lunii august, Ministerul Educației va susține vaccinarea nu doar pentru elevi și cadrele didactice, dar și pentru elevi și bunici în centrele care sunt disponibile, pentru a asigura, la începutul lunii septembrie, un anumit grad de imunitate în școli.

Ministrul Sorin Cîmpeanu este de acord că vaccinarea ar trebui accelerată și în acest sens spune că a avut discuții cu părinții, constatând că aceștia susțin vaccinarea. 

Declarațiile complete ale Ministrului Educației, în următorul video:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate