Sandalele cu bretele subțiri și toc cui – apogeul eleganței?

0

Timp de multe decenii idealul frumuseții feminine era trupul de felină, cu gesturi fine, îmbrăcat sumar. Outfit-ul perfect era rochia neagră de mătase cu bretele fine, asortată cu o pereche de sandale cu bretele aproape invizibile și toc cui de peste 10cm. Astfel, mișcările bine studiate ale corpului femeii considerată „perfecțiunea” în imaginația tuturor erau subliniate discret, dar accentuate de look-ul creat prin purtarea și accesorizarea acestor articole vestimentare.

În mod particular, un aspect foarte bine studiat și repetat de femeile care doreau să atingă această imagine era mersul. Pentru a avea cu adevărat un mers „de felină” cu care să impresioneze pe oricine, femeile repetau ore în șir, uneori alături de antrenori specializați. În plus, purtau pantofi și sandale cu toc cât mai ascuțit și cât mai înalt. Cu cât mai fine erau încălțările, cu atât era creată o imagine mai aproape de perfecțiune. Astfel, sandalele cu bretele de mătase, împodobite discret cu pietre prețioase, erau considerate cel mai elegant articol vestimentar pe care o femeie care dorea să atingă idealul îl putea purta.

Odată cu trecerea timpului, accesul sporit la informații din ce în ce mai diverse și schimbarea mentalităților, idealul feminin s-a schimbat. În acest moment frumusețea nu mai depinde exclusiv de aspectul fizic modelat după niște principii considerate general valabile, ci a ajuns să fie o calitate cu caracter subiectiv. Expresia „frumusețea stă în ochii privitorului” este mai adevărată decât oricând, având în vedere infinitatea de stiluri pe care le putem aborda în funcție de preferințele personale. Deși există mulți sceptici de modă veche care încă cred cu tărie că ideea clasică de frumusețe feminină ar trebui să fie singura valabilă, majoritatea oamenilor sunt de acord cu noul principiu care permite oricui să își definească frumusețea în funcție de gusturile proprii.

Indiferent de stilul personal, puteți să vă găsiți propria variantă de „sandale cu bretele subțiri și toc cui” care să vă ajute să deveniți idealul frumuseții în propria lume. Cel mai potrivit loc pentru a ajunge la perechea perfectă pentru dumneavoastră este magazinul online Zapatos. Varietatea de modele de încălțări disponibile pe site oferă oricui șansa să devină prințesa propriului bal și să își exprime frumusețea în funcție de propria definiție. Nimeni nu ar trebui să se simtă nesigur sau mai puțin frumos decât ceilalți pentru că nu reușește să se muleze pe un tipar pre-stabilit de o societate închisă la minte.

Oamenii sunt cei mai frumoși atunci când pot să se exprime liberi. Istoria ne-a demonstrat că tiparele impuse societății nu au dus niciodată la ceva bun. Din contră, acestea au creat sezon după sezon foarte multă frustrare și tristețe în rândul celor care nu au reușit să se exprime așa cum simțeau. Din fericire, vremurile moderne în care trăim ne permit să ne creăm o definiție a frumuseții care depinde doar de gusturile și experiențele noastre, oferindu-ne în același timp resurse infinite pentru a o pune în aplicare. Tot ce ne rămâne de făcut este să găsim curajul pentru a fi cu adevărat noi înșine în toate aspectele vieții.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate