5 metode prin care să eviți transpirația și mirosul neplăcut al picioarelor în această vară

0

Transpirația profundă este comună în timpul verii, dar problema este atunci când acestea încep să aibă un miros neplăcut. Aceasta este o problemă cu care se confruntă mult mai mulți oameni decât ai fi crezut, bărbați și femei deopotrivă. Dacă te-ai întrebat de ce transpiră picioarele tale atât de mult, trebuie să știi că este din cauza faptului că picioarele au mai multe glande sudoripare decât orice altă zonă a corpului. Când este mult mai cald afară, glandele produc transpirație care ajută corpul să își regleze temperatura. Într-un anumit fel este un lucru bun. Problema este când transpirația capătă un miros neplăcut. Iată câteva metode prin care să eviți această problemă.

Poartă încălțările potrivite

Vara este pentru șlapi, papuci și sandale. După ce ai petrecut luni de zile în ghete, cizme călduroase și bocanci pentru vreme rece, este tipul să le dai picioarelor tale ocazia să ”respire”. Cu toate acestea, sandalele sau înălțămintea de vară din piele sau piele ecologică, cauciuc sau plastic îți pot face picioarele să transpire și mai mult. Optează pentru încălțări care nu sunt prea strâmte, din materiale respirabile sau care nu favorizează transpirația, precum pielea întoarsă sau materialele textile.

Alege șosetele potrivite

Șosetele sunt și ele la fel de importante ca și încălțările, în special dacă nu îți place să îți expui picioarele și petreci toată vara în pantofi sport, teniși sau încălțări închise. Trebuie să alegi șosete din materiale respirabile care pot absorbi umiditatea ușor. Poți opta pentru șosete Nike sau de la diverse firme care au diverse tehnologii speciale anti-transpirație. De obicei, acest gen de șosete sunt special realizate pentru alergere sau sporturi, însă le poți utiliza dacă știi că vei petrece multe ore încălțat. Este bine să ai și o pereche de șosete de schimb la început dacă știi că pleci de acasă pentru o perioadă îndelungată.

Hidratează-te

Apa este absolut esențială pentru noi ca și oameni și trebuie să ne asigurăm că consumăm cantitatea de apă necesară în fiecare zi. Acest aspect este cu atât mai important în timpul verii pentru că din cauza transpirației excesive, riscul de deshidratare este mult mai mare. Să consumi suficiente lichide este un alt mod de a reduce transpirația excesivă pentru că apa consumată te ajută să îți reglezi temperatura corpului și, astfel, acesta nu mai simte nevoia să transpire.

Spală-ți zilnic picioarele corespunzător

Chiar dacă faci în fiecare dimineață sau seară un duș, trebuie să acorzi o atenție mult mai mare picioarelor tale, mai ales dacă știi că ai probleme cu transpirația excesivă sau mirosurile neplăcute. Spală-ți mereu picioarele cu săpun, poate chiar și săpun antibacterial, de fiecare dată când ajungi acasă și te descalți. Dacă îți speli picioarele de două ori pe zi, vei preveni apariția bacteriilor care produc acel miros neplăcut de care încerci să scapi. Poți să utilizezi în apă și sare de mare sau bicarbonat de sodiu sau diverse uleiuri parfumate pentru a scăpa de miros.

Folosește pudră sau deodorant de picioare

Înainte de a te încălța cu șosetele sau cu încălțările, după caz, poți să îți pudrezi tălpile cu puțină pudră de talc sau cu deodorant sau pudră specială pentru picioare. Dacă vrei să a parte și de puțină hidratare, există și versiuni de deodorante tip cremă. Pudra va absorbi umezeala, deodorantul va elimina mirosurile neplăcute. De asemenea, poți apela și la un spray antibacterial pentru încălțări cu care să îți mai igienizezi din când în când pantofii în interior. Acest lucru nu numai că va avea un efect pozitiv în ceea ce privește mirosul neplăcut, dar luptă și împotriva bacteriilor și a anumitor ciuperci. Citește ingredientele și efectele și cu siguranță vei face o alegere potrivită.

Cu siguranță transpirația excesivă și mirosul neplăcut al picioarelor sunt subiecte sensibile ce nu sunt foarte discutate, însă sunt probleme comune ce au rezolvare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate