Mama – Eroul fiecărui copil – Nimeni nu te apără ca ea (VIDEO)

0
Captură video

Puii de zimbru sunt atent protejați de femele și cu greu pot fi filmați, așa cum se vede în aceste imagini frumoase cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț.

Chiar dacă în imagini se pot observa doar trei pui de zimbru, colegii noștri Lică Balmoj și Ioan Mihuț, autorii filmării, au numărat cinci pui de zimbru, ceea ce înseamnă că în acest moment sunt mai mult de 50 de zimbri în libertate în pădurile din parc, din care 20 s-au născut în libertate.

Zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor, fiind cel mai mare mamifer european de pe uscat. Femelele trăiesc în turme, alături de pui, în timp ce masculii sunt solitari.

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în fauna României în anul 1958, la două secole de la dispariția sa din fauna țării, prin aducerea unor exemplare din Polonia. Nucleul inițial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamț.

Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate