Alegerile de la PNL Piatra-Neamț sunt contestate: „Bătaie de joc la adresa membrilor PNL”

0

Pe adresa redacției am primit mai multe documente din care reiese faptul că un membru PNL Piatra-Neamț contestă alegerile de ieri, 26 iunie, prin care Andrei Carabelea a fost ales președinte, în runda a doua. Despre cum s-au desfășurat alegerile și controversele din spatele acestora am scris mai multe aici – click.

În realitate, multe alegeri au fost cu probleme la PNL Neamț, însă de fiecare dată membrii PNL au stat ca struții cu capul în pământ și nu au avut o atitudine asumată când au apărut nereguli. Și de această dată, contestația este anonimizată, dar e un început.

Conform documentului primit, se arată următoarele:

„Convocarea membrilor PNL Piatra-Neamț nu a fost efectuată în mod statutar conform art. 47 care prevede clar că data și locul de desfășurare a reuniunilor ordinare ale CCL se comunică individual membrilor acestui organism cu cel puțin 10 zile înainte. Neîndeplinirea acestor formalități duce la sancțiunea nulității alegerilor.”

Potrivit membrului PNL nemulțumit de alegeri, mesajul de convocare a fost trimis pe 22 iunie 2021, alegerile având loc pe 26 iunie.

În contestație se mai precizează că nu au fost convocați nici consilierii județeni, „convocarea făcându-se preferențial.”

Deși s-a constatat că nu există cvorum și s-a anunțat că sunt prezenți doar 154 de membri (contestatarul spune că în realitate au fost doar 119 cu tot cu invitați), se pare că s-a convocat o nouă ședință pentru exercitarea votului „încălcându-se ordinea de zi prin nerespectarea punctelor 7,8 și 9, respectiv „Prezentarea candidaților și a modalității de vot”, „Desfășurarea procedurii de vot” și „Cuvântul de încheiere a președintelui nou ales””.

Se mai arată că secretul votului ar fi fost viciat, deoarece persoanele care au votat nu ar fi folosit cabinele de vot. Se mai arată unele nereguli privind candidaturile, precum și faptul că unor membri li s-a refuzat candidatura pe unele funcții.

De asemenea, în contestație se mai arată că nu li s-a permis accesul unor membri PNL, dar au fost primiți în sală oameni care nu fac parte din partid.

„În concluzie, pentru motivele invocate mai sus, consider că aceste alegeri au fost organizate complet nestatutar, dovedind lipsa de profesionalism, fair-play politic, precum și o lipsă cruntă de cunoștință a Statutului și a Regulamentului PNL, fiind de altfel o bătaie de joc la adresa membrilor PNL care de-a lungul anilor și alegerilor au fost alături de acest partid.”, se arată în încheiere.

Contestația poate fi citită integral mai jos – click pe poză pentru a mări.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate