Absurdistan. Mască, dovada vaccinării, testării, trecerii prin boală la Zilele Orașului Piatra-Neamț

5

După ce primăria ne-a spus că la evenimentul sportiv de la Baza Hipică din 17-20 iunie au putut participa 1000 de oameni ca spectatori fără restricții – click aici pentru articol și după ce pe 5 iunie Curtea Domnească și zona centrală au fost pline ochi de copii și părinți, din nou, fără restricții, chiar în ajunul evenimentelor Piatra Fest pietrenii sunt anunțați că nu pot participa la eveniment decât cu respectarea unor restricții severe.

Întrucât nu vrem să fim acuzați de dezinformare, am atașat la finalul articolului Anexa la HCNSU nr. 38 din 09.06.2021 – Măsuri de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă.

Suntem de acord cu orice măsuri care ajută la prevenirea infectărilor, apreciem că s-au specificat restricțiile în acest caz chiar și în ultimul ceas, însă nu înțelegem de ce nu se aplică unitar.

FOTO: Ziua Copilului, 5 iunie 2021, Piatra-Neamț / NO COMMENT

Astăzi, 23 iunie, Guvernul raportează 1 caz (UN CAZ) de îmbolnăvire în Neamț, în timp ce incidența pe tot județul este de 0.06 la mie în ultimele 14 zile. – click aici pentru informarea oficială.

Astfel, în acest oraș demn de Kafka în care uneori nu ținem cont de reguli, iar alteori le respectăm la sânge, iată ce trebuie să faceți ca să puteți participa la concertele la scenă cu ocazia Zilelor Orașului Piatra-Neamț conform unui anunț publicat de primărie astăzi, 23 iunie, la ora 20.00 – click aici pentru anunțul de pe Facebook.

Pe scurt, dacă nu ești vaccinat, testat, nu ai trecut prin boală, nu ești copil și nu porți mască, mai bine stai acasă. Să sperăm că cei care îndrăznesc să încalce vreo regulă „nu vor fi amendați prea curând”.

Condiții de participare la Piatra Fest 2021
– În cadrul evenimentului Piatra Fest, ediția 2021, vor avea loc concerte la scenă pe platoul de la Curtea Domnească. Pentru a respecta măsurile de prevenire a infectării cu SARS CoV-2, în fața scenei vor fi amplasate pentru public 200 de scaune, iar zona va fi delimitată.

Accesul în zona cu scaune va fi permis doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
    📍 Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare.
    📍 În perimetrul spațiului delimitat spectatorii vor purta mască de protecție, inclusiv minorii cu vârste peste 5 ani.
    ❗️ De asemenea, toate persoanele care se află în zona Curții Domnești, sunt rugate să respecte distanțarea.
    – Pentru participare la evenimentul Piatra Food Fest se vor aplica regulile valabile în acest moment pentru consumatorii de la terase și restaurante.
    Vă mulțumim pentru înțelegere!
Anexa_la_HCNSU_38__-_masuri-2

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. Andrei Varga spune

    Mască nu mai trebuie în aer liber . Ăștia nu au aflat încă???

  2. Lica spune

    Banii noștri din impozite cheltuiți aiurea,într-un oraș neangrijit,plin de bălării ori necosite ori lăsate să putrezească pe lângă blocuri,noi le-am strâns cu mâinile grămadă și așteaptă să fie ridicate.Astazi a apărut o echipă ciudată,mimau greblatul,mai mult foloseau mâinile ptr.tigara,nu știu dacă au dat pe jos de două ori.Era cu puțin timp în urmă o echipă condusă de o femeie vrednică care se cunoștea când prestau această activitate.Evenimentul de astăzi a fost observat în zona ASE(Metalo).

  3. Marius spune

    Intreb si eu. Nu cumva evenimentele acestea sunt platite de primarie din taxe si impozite luate inclusiv de la cetatenii nevaccinati? Oare este corect ca acestia sa fie marginalizati sau sa li se ceara test pcr din banii lor? Sunt convins ca cei vaccinati au pretentii ca râiosii sa stea deoparte si attunci ar fi bine ca cei vaccinati sa si plateasca biletul la concert sau ca cei nevaccinati sa aiba cel putin o reducere la taxe si impozite avand in vedere ca aceste sume ar trebui sa se intoarca spre contribuabil, asa cum presupune logica introducerii lor, dar partea care se intoarce prin evenimentele culturale le este interzisa. Poate principiul ca minoritatea supune majoritatea devine esenta democratiei. Hai sa tinem zilele orasului in hipermarket ca acolo sunt mai putine restrictii iar covidul nu face cumparaturi.

    1. Andy spune

      BRAVO 👍👍👍

  4. Nemtean spune

    Sa participe primarul și curcile lui din Primarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate