9 beneficii ale purtării de pantaloni scurți de compresie

0

Îmbrăcămintea de compresie cuprinde practic orice tip de îmbrăcăminte țesută cu fibre de tip spandex. Aceste haine sunt strânse pe piele și vă comprimă mușchii pentru a îi susține și a crește circulația prin trimiterea sângelui înapoi către inimă.

Purtarea unei perechi de pantaloni scurți Nike de compresie vă poate aduce multiple beneficii. Nu este vorba numai de ceea ce vă oferă în ceea ce privește gestionarea umidității, beneficiile de performanță, confortul și suportul. Este vorba, de asemenea, de avantajul psihologic al modului în care vă îmbrăcați cu acest tip de haine.

Din ce sunt făcuți pantalonii scurți de compresie?

Pantaloni scurți de compresie sunt confecționați dintr-o țesătură de înaltă calitate. Țesătura este fabricată de obicei dintr-un amestec de materiale precum nailon, spandex, lycra și poliester.

Ce fac pantalonii scurți de compresie? Pe scurt, vă scapă de transpirație, comprimă zona specificată și vă lasă pielea să respire. Acest obiectiv poate fi atins de oricare dintre țesăturile menționate mai sus.

Avantajele purtării de pantaloni scurți de compresie în timpul antrenamentelor fizice

Dacă intrați în orice magazin de sport sau într-o sală de gimnastică, veți vedea că aproape fiecare sportiv poartă pantaloni scurți elastici și groși. Aceștia sunt destul de confortabili și sunt cu 15% mai strânși decât pantalonii scurți de dimensiuni normale. Sunt făcuți pentru a îmbrățișa coapsele și fesele, pentru a îmbunătăți performanța purtătorului fără a provoca dureri musculare. Mai jos sunt câteva avantaje impresionante pe care le puteți obține purtând pantaloni scurți de compresie:

Oboseală musculară redusă în timpul antrenamentelor.

Hainele de compresie ajută la creșterea performanței atletice prin scăderea oboselii. Acestea reduc semnificativ oboseala și durerile musculare în timpul și după sesiunile de antrenament, rezultând alergări îmbunătățite, mai lungi și mai rapide, fără a vă simți la fel de epuizați. Purtarea pantalonilor scurți de compresie poate îmbunătăți, de asemenea, încălzirea, prin creșterea mai rapidă a temperaturii pielii și reducerea riscului de rănire.

Scăderea durerii musculare.

Pantalonii scurți de compresie sunt o modalitate eficientă de a reduce riscul apariției durerii musculare întârziate. Și, ca alergător, veți avea întotdeauna dureri de mușchi pe care pantalonii scurți de compresie vi le pot diminua semnificativ.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți performanța pentru o perioadă prelungită, pantalonii scurți vă pot ajuta să vă extindeți timpul de antrenament, fără a vă stresa mușchii, scăpând de durere. Acest lucru nu se întâmplă numai atunci când purtați pantaloni scurți în timpul antrenamentelor, ci durează și după antrenamente.

Prag anaerob și aerob îmbunătățit.

Pragul aerob este un efort destul de consistent pe care îl puteți efectua timp de ore întregi. Sportivii au nevoie de asta pentru a performa mai bine. Pragul anaerob este punctul în care acidul lactic începe să se acumuleze rapid în sânge, ceea ce face dificilă realizarea de exerciții fizice. Pantalonii scurți de compresie pot îmbunătăți ambele niveluri de prag ale pasionații de fitness cu până la 6,2%, permițându-le să-și mențină energia pe durate lungi.

Flexibilitate îmbunătățită.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale echipamentului de compresie este elasticitatea. Când faceți mișcare, realizați o mulțime de acțiuni diferite, cum ar fi ridicarea, extinderea și întinderea.

Pantalonii scurți de compresie sunt cea mai bună alegere, care vă sprijină în timpul tuturor acelor exerciții și nu vă vor reține. În plus, purtând pantaloni scurți mai strânși, flexibilitatea echipamentului vă permite să faceți mișcare eficient și în siguranță.

Propriocepție mai bună.

Propriocepția este capacitatea organismului de a percepe mișcarea în cadrul articulațiilor și poziția articulațiilor. Prin purtarea pantalonilor scurți de compresie, vă puteți îmbunătăți postura și stabilitatea și, potențial, îmbunătăți eficiența mișcării.

Efortul perceput îmbunătățit.

Când practicați activități sportive extreme sau curse de anduranță, este important să aveți mai puțin efort perceput, pentru o sesiune de antrenament mai ușoară. Acest lucru poate face sesiunile de antrenament mai tolerabile și poate spori performanța atletică.

Potrivit unui studiu publicat în Sports Medicine în 2016, îmbrăcămintea de compresie, cum ar fi șosete, colanți și pantaloni scurți, poate îmbunătăți efortul perceput la alergătorii de rezistență.

Suport inghinal.

Căutați ceva care să vă ofere un pic de sprijin inghinal suplimentar? Pantalonii scurți de compresie cu buzunare pentru cupe sunt confecționați special pentru această funcție. Aceștia vă oferă un mod eficient și confortabil de a vă proteja părțile sensibile ale corpului, în timp ce practicați un sport sau participați la un concurs. Acești pantaloni scurți cu buzunare pentru cupe sunt ideali pentru jucătorii de fotbal care doresc o protecție suplimentară, dar nu vor să compromită confortul.

Oxigenare musculară îmbunătățită.

Este extrem de important să obțineți oxigen în mușchi în timpul sesiunilor de antrenament. Potrivit unei publicații în Research Gate, hainele de compresie, precum pantalonii scurți, sunt proiectate pentru a crește cantitatea de oxigen pe care o primesc mușchii. Acestea promovează fluxul sanguin și îmbunătățesc oxigenarea țesutului muscular.

Suport muscular pentru leziuni.

Dacă vă accidentați foarte des, atunci trebuie să luați în considerare echipamentul de compresie. Vă poate ajuta să reduceți semnificativ șansele de a vă răni sau de a vă tensiona articulațiile. În plus, este util când vine vorba de recuperarea întinderilor. Dacă sunteți în căutarea unui sprijin suplimentar pentru a preveni întinderile, pantalonii scurți de compresie sunt calea de urmat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate