Doliu în BOR. Îndrăgita maică Siluana Vlad a trecut la Domnul

1
FOTO: Oana Nechifor / DOXOLOGIA

„A trecut la Domnul în seara aceasta, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu să o așeze întru binemeritată odihnă în locașurile drepților! Să ne revedem în Rai, Maica mea dragă!”, este anunțul făcut de părintele Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook.

Maica SILUANA VLAD a fost coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași.

***

Iată mai jos mesajul transmis de Doxologia:

Maica Siluana s-a născut în anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din București. După absolvirea facultății, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galați. A început să se implice alături de tineri în acţiuni sociale, iar după 1990 s-a implicat în fondarea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani (ASCOR) din Galaţi.

S-a călugărit la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana din Bucureşti, la îndrumarea duhovnicului său. La mănăstire şi-a continuat activitatea caritabilă şi socială, desfăşurând activităţi de binefacere în rândul copiilor străzii şi oferind îndrumare tinerilor.

În 2001 s-a mutat la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, iar cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost înfiinţat Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”,  care funcţionează până astăzi la Iaşi.

În conferințele susținute, Maica Siluana a abordat teme precum: relațiile tinerețiitreptele iubiriifamilia în societatea de azisursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele.

Ne rugăm ca Hristos, Mântuitorul lumii, să o odihnească în ceata sfinţilor, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţa cea fără de sfârşit.

Veşnica ei pomenire!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. nicolae maria spune

    Sincere regrete pentru plecarea timpurie dintre noi a unui om minunat, de la care aveai tot timpul ceva de invatat si pe care l-ai fi ascultat vrajit ore-n sir fara sa-ti doresti o intrerupere. Imi amintesc , intr-o seara la o vecernie (manastirea Jitianu), nu stiu cum a simtit (era la cca 10 m distanta) ca-mi este frig, a venit si mi-a pus haina dansei pe umeri. Drum lin spre stele suflet minunat, ingerii sa te conduca spre Lumina, in gradina plina de pace a Raiului unde te asteapta Dumnezeu ! (cred ca sunt in asentimentul tuturor daca semnez si in numele lor, al cursantilor din Craiova , Seminariile de inteligenta emotionala, Comunicare non violenta si Inteligenta dihovniceasca din perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2008.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate