Garda de Mediu Neamț a trecut la treabă – Amenzi uriașe (FOTO)

0

Urmare a unei petiții înregistrate la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Neamţ, privind desfășurarea activității de colectare și sortare a deșeurilor reciclabile fără Autorizație de mediu, într-un amplasament din comuna Bodești, jud. Neamț, comisarii din cadrul G.N.M. – Comisariatul Județean Neamț au efectuat control pe linie de protecția mediului constatând că societatea nu deține acte de reglementare din punct de vedere al protecției mediului pentru desfășurarea activității Cod CAEN 3811 – “Colectarea deşeurilor nepericuloase” la punctul de lucru.

Societatea a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 60000 lei prevăzută de art. 96, alin. (2), pct.1, din Ordonanța de Urgență nr. 195/ 2005 și cu sancțiune contravențională complementară de suspendare a activității Cod CAEN 3811 –“Colectarea deşeurilor nepericuloase” până la obținerea Autorizației de mediu, prevazută prin art. 5, alin. (3), lit. “e” din OG 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor.

Deasemenea, pentru depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, societatea a fost sancționată cu amendă contravențională conform art 61, alin. (1), lit. “a” din Legea 211/2011, coroborat cu art. 5, alin. (2), lit. „a” din Ordonanța de urgentă nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificările ulterioare, a transmis Garda de Mediu Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate