Participarea ministrului Andrei Marga la Summit-ul NATO de la Chicago

1

În contextul Summit-ului NATO de la Chicago, ministrul afacerilor externe Andrei Marga a participat la dineul de lucru al miniştrilor de externe aliaţi pe tema parteneriatelor Alianţei Nord-Atlantice, precum şi la reuniunea ministerială cu statele aspirante.


Cu prilejul participării la dineul de lucru al miniştrilor de externe ai NATO, aliaţii au discutat despre importanţa şi contribuţia substanţială a partenerilor la operaţiile NATO. Ministrul Andrei Marga a arătat că, pe fondul diminuării predictibile a intensităţii operaţiilor aliate în contextul retragerii din Afganistan, este de dorit ca relaţiile stabilite cu partenerii NATO ca urmare a implicării acestora în operaţiile aliate să fie aprofundate şi orientate către cooperarea în domeniul combaterii noilor ameninţări. De asemenea, a susţinut importanţa unor formate flexibile de parteneriat de tipul 28+n, însă a atras atenţia că dezvoltarea acestor formate nu trebuie să aibă loc în detrimentul parteneriatelor consacrate.

În contextul participării la reuniunea ministerială cu aspiranţii, ministrul român al afacerilor externe a arătat că România rămâne unul dintre principalii susţinători ai politicii uşilor deschise a Alianţei, remarcând, totodată, eforturile pe care statele aspirante (Bosnia şi Herțegovina, Georgia, Macedonia şi Muntenegru) le-au făcut pe drumul integrării euro-atlantice, chiar şi în contextul dificil generat de criza actuală.

De asemenea, cu prilejul Summit-ului, ministrul român al afacerilor externe a avut o serie de întrevederi cu omologii din SUA, Franţa, Olanda, Germania şi Republica Cehă, pe agenda convorbirilor figurând teme de interes bilateral şi european, cu un accent aparte pe problematica referitoare la admiterea României în spaţiul Schengen.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. nationalistu` spune

    Oh! Ce frumos! Ce prezentare frumoasa a dragului nostru ministru de externe datorita caruia copii nostri invata la ce ora se scobeste prontre dinti Andreea Esca! Ce maret este acest bosorog! Oh Doamne! Asteptarile ne-au fost rasplatite. Multumim Doamne! Vezi poate stegi.Ca n-am pomenit nimic de „salvatorii neamului”
    .Multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate