S-a fisurat clădirea Muzeului de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra-Neamț

0

Traficul și trepidațiile produse de diverse utilaje aduse ILEGAL pe platoul Curții Domnești, au afectat în timp structura de rezistență a clădirii în care funcționează Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamț. Fisurile sunt evidente, cu ochiul liber, iar procesul de degradare al clădirii este amplificat și de apa ce provine din cișmelele amplasate în fața clădirii și care se scurge în subsol. Numeroasele cereri formulate de de conducerea Complexului Muzeal Național Neamț către Primăria Municipiului Piatra Neamț de închidere sau mutare a cișmelelor, au rămas fără răspuns.

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni constituie principala instituţie de profil din România ce a contribuit la cercetarea şi valorificarea patrimoniului cultural cucutenian prin numeroasele manifestări cultural-ştiinţifice interne şi internaţionale (sesiuni, colocvii, simpozioane, conferinţe), precum şi prin publicaţiile (reviste, culegeri, monografii, sinteze, repertorii, cataloage, broşuri, pliante), realizate integral sau în colaborare, astfel încât în prezent cultura Cucuteni este civilizaţia preistorică europeană cea mai intens studiată.

Imobilul în care funcționează Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamț, este înscris în Lista Monumentelor Istorice (cod: LMI-NT-II-m-B-10573) şi se află chiar în centrul istoric al municipiului Piatra-Neamţ, în imediata apropiere a ctitoriilor muşatine (Curtea DomneascăBiserica „Sfântul Ioan Domnesc” şi turnul-clopotniţă al acesteia).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate