(FOTO) Săptămână aglomerată pentru salvatorii nemțeni

0

Sute, chiar mii de turiști s-au bucurat de munte, de pârtiile de schi și sanie, într-un decor care a alternat între ploi si ninsori, zăpadă și gheață.

Salvamont Neamț a lucrat cu întreg efectivul atât în Durău, cât și în baza de altitudine de la Dochia, încercând sa prevină și să reducă numărul accidentelor.

Bilantul acestei săptămâni ar putea fi unul îngrijorător, dacă nu l-am raporta la afluxul de turiști. Acest bilant se menține foarte crescut, de la începutul anului media de accidentare situându-se undeva la 1,2 cazuri pe zi, cu mențiunea că nu toate cazurile au necesitat predare la ambulanță sau SMURD.”, transmite Salvamont Neamț.

Dintre cazurile grave ale săptămânii care s-a încheiat, Salvamont Neamț menționează: două fracturi ale membrelor inferioare și superioare, trei traumatisme grave de genunchi cu rupere de ligamente, alte plăgi, escoriați, rupturi musculare și entorse.

În zona superioară, echipele de serviciu a avut parte de un viscol crunt care a generat situații pe alocuri dramatice, dar care s-au finalizat cu succes, un număr de 12 turiști fiind extrași din viscol în diverse stări de epuizări, dar fără a fi hipotermici. În zona cascadei Duruitoarea, în zile diferite, două grupuri de turiști au avut întâlniri tensionate cu ursii ieșiți din hibernare, dar care din fericire s-au soldat numai cu atacuri de panică.

Deoarece de mâine intensificarile vântului vor atinge din nou cote periculos de mari, estimate la peste 120 km /h, și scăderi ale temperaturii în zona superioară de până la -15,-20 grade, începând de joi seara, facem din nou un apel la responsabilitate si prudență în alegerea traseelor mai puțin expuse în vânt .”, a mai precizat Salvamont Neamț.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate