Salariile bugetarilor din Neamț, bătaie de joc la adresa privaților

7

În timp ce oamenii care muncesc în privat la Neamț trudesc pe bune pentru câțiva bănuți, bugetarii nemțeni au niște salarii aberant de mari rezultate din lupta politică hazardată în care pentru voturi tot li s-au mărit nejustificat veniturile.

Pentru exemplificare am luat câteva instituții la întâmplare și vă prezentam cele mai mici salarii căci cele mari sunt toate peste 10.000 lei. Acum vă prezentam doar salarii de necalificați, muncitori, îngrijitori, salarii mai mari decât multe dintre salariile de calificați din mediul privat.

Îngrijitor primăria Piatra-Neamț – 2.925 lei
Îngrijitor consiliul Județean Neamț – 3.849 lei
Îngrijitor spitalul Piatra-Neamț – 2.800 lei
Muncitor Inspectoratul Școlar Neamț – 4.040 lei
Magaziner DSP Neamț – 4.010 lei

Problema nu este că au bugetarii salarii mari, ci faptul că nu se observa nicio diferență de comportament, de disponibilitate, de bun simț față de cetățeni și de corectitudine. Totul a rămas la fel. Totul durează la fel de mult și birocrația e la fel de enervantă. Instituții cu câte 2-3 oameni calificați și muncitori care țin câte un departament sau birou și în rest incompetenți aroganți angajați pe criterii politice.

Ceva trebuie făcut. Avem în Neamț oameni cu funcții de conducere în privat care au salarii mult mai mici decât bugetarii și, culmea, bugetarul este plătit mai bine tocmai din banii munciți și produși de privat. Am ajuns din nou singura țară din Europa unde salariile din privat sunt mai mici decât cele din sectorul bugetar.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. geluld spune

    Citez, „problema nu este ca bugetarii au salarii mari,…..” închei citatul, ci faptul că în privat salariile sunt nesimțit de mici, toți patronii așteaptă muncă pe „nimic” să-și poată acoperi lipsa de imaginație și performață în așa zisul „management” de doi lei pe care-l fac. Dacă nu ești în stare să reziști pe piață datorită performanței manageriale nu trebuie să te aștepți să poți rezista doar pe baza salariilor mici și în bătaie de joc. Mentalitate de securist trezit dintr-o dată „mare antreprenor” să crezi că poți rezista într-o piața cu adevărat concurențială doar pentru faptul că ai redus costurile cu forța de muncă la minimum (sub nivelul minimului necesar pentru un trai decent).
    Aste e mentalitatea care a dus ca România să piardă atâția români în ultimii 30 de ani buni sau mai puțin buni, tot români rătăciți în lumea larga sunt pentru ca nu pot să trăiască decent la ei în țară.
    Faptul că în ciuda salariilor mai mari nu este reflectat în mai bune servicii pentru contribuabili este în opinia mea datorat politrucilor care conduc (manageriază ) aceste organizații bugetare și lipsei de respect pentru cel de lângă tine , lipsă de respect ce se trage din cei 45 de ani de comunism și din lipsa de empatie ce are origini și în educația care o primim prima data acasă și apoi la școală .

  2. asdfvasd spune

    asta epinia mea

  3. Gigi spune

    subscriu Radu la comentariul tău

  4. vasile r spune

    la primaria orasului Roznov cu un numar de 10 000 locuitori oras fara /Camin Cultural, fara / sala de sport, / fara piata agroalimentara acoperita si in conditii de igiena sanitara( apa curenta, grupuri sanitare) are 136 salariati ???????????????????????????????????????????????????????????????????? iar o comuna cu acelasi numar de locuitori 21 de salariati

  5. Irimia ghe spune

    in afara de salarii au si thichete de vacanta

  6. Radu spune

    Vorbiti despre muncitori,ingrijitori,magazineri „bugetari”cu venituri mari si care nu si-ar fi schimbat atitudinea în relațiile cu publicul…!Care or fi acestea…?!
    Si cand spuneți „bugetari” știți macar la cine vă referiți …?!

  7. Vizitiu Aurica spune

    Corect,trebuie facut ceva!Unii primari au inceput sa faca curatenie.Bine ar fi daca si la Neamt s-ar intampla asa ceva!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate