L-au împușcat în cap pentru că era corupt

0

Comuniştii din China continuă să şocheze întreaga lume prin deciziile luate. Lai Xiaomin, fostul președinte al unui fond de investiții din China, condamnat la moarte la începutul acestei luni pentru luare de mită și poligamie, a fost executat vineri dimineață, anunță capital.ro.

Lai Xiaomin a fost acuzat că a primit mită peste 215 milioane de euro și a fost condamnat la moarte la începutul acestui an. Este o sentință neobișnuită în China împotriva unei persoane din domeniul financiar de top. Toate bunurile sale personale au fost confiscate, a mai decis instanța.

De asemenea, instanța l-a găsit vinovat de „poligamie”, pentru că ar fi avut mai multe amante cu care ar fi făcut și copii, în ciuda faptului că era căsătorit.

Autoritățile chineze adoptă o poziție din ce în ce mai dură în ceea ce privește corupția. Peste 1 milion de oficiali guvernamentali au fost pedepsiți în campania anticorupție lansată de președintele Xi Jiinping, potrivit presei de stat din China.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate