Petiție – „Modificați ritualul botezului”

1
Sursa foto: Declic.ro

Cuvântul Botez provine din limba greacă: verbul baptizo înseamnă „a scufunda”. De aceea pruncul este „scufundat” în apa din cristelniță și nu doar stropit. Botezul este taina prin care omul, prin întreita afundare în apă sfinţită de către preot, în numele Sfintei Treimi, se spală de păcatul strămoşesc şi de toate păcatele de până atunci. Astfel se naşte din nou duhovniceşte şi devine membru al Bisericii, explică Parohia Ortodoxă Sfinții Trei Ierarhi.

O petiție pentru a fi modificat ritualul botezului a fost inițiată după moartea unui bebeluș din Suceava (articolul complet aici).

Petitiţia, semnată deja de peste 6200 de persoane, a fost iniţiată pe platforma Organizației nonguvernamentale Declic şi cere Bisericii Ortodoxe să renunțe la partea în care bebelușii sunt scufundați în cristelniță.

„Având în vedere situațiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniță, BISERICA trebuie să reglementeze urgent această practică!
NU cerem anularea practicii Botezului ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile și chiar absurde!
Cum se poate face?
Prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță și nu cu smuceli și chiar brutalitate, așa cum se poate observa din dovezile filmate de-a lungul timpului…
” este cererea făcută de către Organizația Declic (detalii aici).

Click aici pentru link-ul către petiție.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Petre Cojoc spune

    „Baptizo = scufundare”! Atunci daca doar se stropeste pruncul cu apa din cristelnita cum se mai numeste actul? In nici un caz botez! Prin oarecare similitudine si paparudele se stropesc cu apa si se vede vreu efect? Ma refer la faptul ca alea cica aduc ploaia! Cred ca am devenit prea pacatosi de se intampla atari lucruri si nu ma refer la vulg ci chiar si la preoti!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate