ATENȚIE, Salvamont Neamț avertizează! Posibil risc de avalanșe – Informații importante pentru turiști (IMAGINI)

0

În contextul condițiilor meteo actuale Salvamont Neamț a transmis următoarele:

AVERTIZARE!

După două zile de viscol cu rafale de peste 100 km /h urmează încă două zile de ninsori abundente. În zona înaltă se va depune un nou strat de zapadă peste depozitele formate de viscol, care poate depași pe alocuri 1-2m existând posibilitatea alunecării stratului nou depus peste cel ceja compactat. O analiză a stratului de zăpadă și a riscului real de avalanșe se poate face în condiții de siguranță doar după ce ninsoarea va înceta.

Pentru prevenirea oricărei situații periculoase, echipa de serviciu a Bazei Salvamont Dochia a instalat ca în fiecare an când situația a impus-o plase care restrictionează accesul direct a turiștilor care urcă la Cabana Dochia din zona Piatra Miresei-Gura Dracului peste Jgeabul Cabanei.

Astfel, cei care urcă din Izvorul Muntelui prin Curmătura Lutul Roșu vor urma traseul de iarna prin stânga Pietrei Miresei pe direcția de urcare și apoi la intresecția traseului care vine din Vf. Toaca vor face stânga spre Cabana Dochia.

NU VĂ AVENTURAȚI ȘI NU TRECEȚI PESTE PLASA DE PROTECȚIE. RISCAȚI INUTIL VIAȚA VOASTRĂ ȘI A CELOR CARE VĂ ÎNSOȚESC!

Sursa/Foto: Salvamont Neamț (facebook)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate