Guvernul vrea ”intrarea în legalitate” a prefecților

0

În teorie, prefecții județelor erau oameni APOLITICI, tehnocrați care ocupă posturile prin competențe și concursuri. În realitate, ei erau doar o rușine a tuturor guvernelor pentru că știa toată lumea că legea este încălcată grosolan și prefecții sunt numiți pe criterii politice 100%. Prefecții erau un produs al încălcării grosolane a legii.

Desigur că guvernul PNL/USR care zicea că el va fi altceva față de PSD și va depolitiza instituțiile nu mai vrea să mimeze legalitatea, ci schimbă legea în sensul în care prefecții să fie numiți politic. O lege (OG) care de fapt nu schimbă cu nimic șmecheriile politice, ci doar le legalizează.

Sunt voci de pe la alte partide neaflate la guvernare care critică această decizie de parcă atunci când erau ei la guvernare prefecții erau puși altfel decât politic. Cu toate acestea, modificarea legislației este una bună. Devenise obositor să vezi ce aere de înalți funcționari publici își dădeau unii incompetenți, foști lipitori de afișe, cărători de mape sau debarasatori de scame de pe sacourile șefilor de partide care ajungeau prefecți peste noapte.

Sperăm ca legiferarea numirilor politice în fruntea Prefecturilor să mai reducă din presiunea din colonurile unor prefecți că așa cum spune o vorbă românească ”aveau niște beșini în ei” de ziceai că sunt trimișii lui Darth Vader pe colonia Terra.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate