Pericolul obiceiului! Știai că următoarele lucruri pe care le faci, te îmbătrânesc considerabil?

0

Fie că este vorba de un miracol al geneticii sau de o rutină foarte bună de îngrijire a pielii, există nenumărate persoane care nu arată de vârsta pe care o au în buletin.

În timp ce omenirea este departe de găsirea fântânii tinereții, este posibil să nu poți arăta ca la 20 de ani pentru totdeauna, însă, renunțând la anumite obiceiuri care te fac să arăți mai în vârstă, ai putea să reușești să dai timpul înapoi măcar cu câțiva ani.

Iată 10 lucruri pe care să nu le mai faci dacă nu vrei să pari bătrână:

  1. Prea mult alcool

Dacă să bei câteva pahare de vin pe seara este parte din rutina ta, vei accelera procesul de îmbătrânire. Pe lângă reducerea calității și cantității somnului, prin întreruperea ciclului REM și deshidratarea corpului, ceea ce-ți poate face pielea să pară uscată și gălbuie, cercetările arată că alcoolul poate avea efect negativ asupra capacității organismului de a produce colagen, ducând la mai multe riduri și piele lăsată.

  1. Prea multă cafea

O ceașcă de cafea te poate ajuta să-ți începi ziua cu mai multă energie, dar excesul te poate îmbătrâni. Combinația dintre efectul de deshidratare al cafelei plus tendința sa de a păta dinții poate afecta felul în care arăți, adăugând ani aspectului tău.

  1. Fumatul

Nu este deloc surprinzător că fumatul este rău pentru tine, însă mulți ignoră cât de mult îți îmbătrânește acesta pielea. În plus, îți pătează dinții, provoacă leziuni ale pielii și poate provoca chiar și riduri premature, în special în jurul buzelor, ceea ce te va face să pari semnificativ mai în vârstă.

  1. Păstrezi hainele vechi

Deși este posibil să ai foarte multe articole pe care le iubești în dulap și de care nu ești prea dornică să te desparți, dacă sunt deformate, uzate sau au un aspect care amintesc de trecut, acestea te-ar putea face să pari mai bătrână. Deși nu este nevoie să adopți fiecare trend vestimentar pentru a arăta actuală, schimbarea pieselor uzate din garderobă s-ar putea să aibă un impact major asupra vârstei pe care ceilalți vor presupune că o ai. 

  1. Optezi pentru machiaj mat

Deși machiajul mat poate fi o alegere ideală pentru cei cu ten gras, folosirea exclusivă a produselor mate te poate face să arăți mai în vârstă. Spre deosebire de machiajul ușor sidefat, care reflectă lumina și poate ascunde liniile fine și ridurile, machiajul mat le poate face să pară mai proeminente.

  1. Bronzatul

Cu excepția produselor care ies dintr-un tub, dacă mergi la bronzat, își deteriorezi piele și te faci să pari mai bătrână. Atât expunerea frecventă la soare, cât și folosirea solarului sunt legate de îmbătrânirea prematură, ducând la apariția ridurilor și a petelor solare care te fac să pari îmbătrânită.

  1. Nu-ți schimbi tunsoarea

Păstrarea aceleași tunsori ani de zile te poate îmbătrâni semnificativ. Stilurile se schimbă și dacă rămâi cu același stil mult timp, ai putea să arăți învechită

  1. Te speli pe față prea des

Deși nici un deramatolog sau estetician nu-ți va recomanda să adormi machiată, dacă te speli pe față prea des, ai putea să te faci să pari mai bătrână. Spălarea frecventă a feței elimină uleriurile de protecție produse de ten, făcându-l să pară obosit și lipsit de viață. De altfel, este important ca după spălare să hidratezi pielea și să o ajuți să-și păstreze elasticitatea, evitând astfel liniile fine. Așadar, dă click aici și alege tratamentul antirid pentru tenul tău.

  1. Nu stai cu spatele drept

Acea cocoașă minoră ar putea putea fi un indicator al vârstei pe care o ai. Postura incorectă te va face să pari mai în vârstă, dar și mai plinuță decât ești de fapt. Așadar, dacă vrei să scapi de câțiva ani, este timpul să ții spatele drept.

  1. Culorile pastelate

Pastelurile sunt elemente de bază doar pentru două categorii de persoane: cele cu vârsta sub 6 ani și cei peste 60 de ani. Dacă îți încarci ținutele cu albastru, roz și galben, vei reuși să te faci să pari mai în vârstă decât dacă ai alege nuanțe strălucitoare.

În concluzie, dacă vrei să rămâi veșnic sau pentru o perioadă cât mai lungă tânără, renunță la obiceiurile care au tendința să te îmbătrânească prematur.

Sursa foto: Unsplash.com 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate