La multe primăveri, Maestre!

0

Astăzi, marele maestru Florin Piersic adaugă cel de-al 85-lea trandafir în buchetul vieții sale.

S-a născut la Cluj pe data de 27 ianuarie, fiind un Vărsător veritabil, adică norocos, ingenios, idealist şi foarte atrăgător. Pentru femei, aşa cum recunoaşte şi el, a fost “actorul care întotdeauna a reprezentat un justiţiar, pistolar, macho” fiind un sex simbol bărbătesc. Pentru regizori era “actorul care putea să joace orice”.

În 1941, familia Piersic s-a stabilit la Cernăuţi, în timpul României Mari, tatăl fiind numit acolo medic veterinar-sef al oraşului.

La începutul carierei sale era considerat un “june prim” sau un “Făt-Frumos” al cinematografiei autohtone şi a jucat în foarte multe filme româneşti. Vârful carierei sale este filmul “De-aş fi Harap Alb” din anul 1965, însă rolul prin care s-a evidenţiat a fost Mărgelatul, acest personaj fiind poate cel mai îndrăgit personaj din cinematografia românească.

A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. Actorul Florin Piersic a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc.

Maestre, ai ajuns la sufletele noastre prin dăruirea si priceperea ta, îți dorim să ne mai poți încânta mulți ani de acum înainte cu același farmec!

Surse: jurnaluldedrajna.ro și wikipedia.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate