Peste 1 milion de români scapă de lupa ANAF-ului – Conturile NU vor putea fi supravegheate sau poprite

0

Începând cu data de 11 ianuarie, ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) monitorizează toate conturile bancare (inclusiv cele virtuale) deținute de către persoanele fizice și companii, conform unei directive europene. Tranzacțiile cu monedă virtuală vor fi și ele atent verificate.

Cu toate că ANAF-ul avea acces la conturile bancare și anterior acestei decizii, noutatea constă în extinderea sferei de monitorizare și către persoanele împuternicite de către titular pentru folosirea contului.

Aceste măsuri au ca scop combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Deși ANAF, sub incidenţa directivelor europene, a dat lege pentru monitorizarea tuturor conturilor bancare deţinute de persoanele fizice, clienţii Revolut scapă şi de această directivă. Fiscul va putea avea acces, cel mult, la contul global deţinut de Revolut la Libra Internet Bank, dar nu la conturile individuale ale clienţilor Revolut.

Conturile nu pot fi supravegheate detaliat și nici blocate decât dacă instanța din Lituania își dă acordul, întrucât această entitate financiară nu este rezidentă în România.

În acest moment aproximativ 1 milion de români folosesc Revolut.

Surse: Mediafax, brasov.net

Mai multe despre conceptul revolut, pe site-ul oficial (click aici).

Informații actualizate în data de 11 ianuarie 2021

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate