(FOTO) Comercializarea articolelor pirotehnice, în atenția ITM Neamț

0

În perioada decembrie 2020-ianuarie 2021 , ITM Neamț a desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor pirotehnice.

Obiectivul acţiunilor de control a fost identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.”, a precizat ITM Neamț.

Premergător etapei de control, ITM Neamţ a desfăşurat etapa de avizare a spaţiilor pentru comercializare şi autorizare a unităţilor, precum şi testarea şi autorizarea pirotehnicienilor.

Pentru desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice în judeţul Neamţ au fost autorizaţi 23 de agenţi economici, 9 dintre aceştia utilizează  pirotehnicieni autorizaţi şi pot organiza jocuri de artificii, iar restul au fost autorizaţi pentru comercializarea articolelor pirotehnice. Au fost avizate un număr de 25 spaţii de comercializare.”, mai transmite ITM Neamț.

În  timpul activităţii de autorizare/avizare reprezentanţii agenţilor economici au fost îndrumaţi cu privire la regimul de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice precum şi cu privire la răspunderile juridice în cazul constatării  abaterilor de la reglementările legale.   

În cadrul etapei de control inspectorii de muncă au verificat dacă deţinătorii de articole pirotehnice respectă condiţiile prevăzute în autorizaţii pentru a desfăşura aceste activităţi, mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv  dacă intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege, transportul articolelor pirotehnice  se face conform prevederilor legale, depozitarea acestora este conformă, dacă nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate, articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Conform ITM Neamț, au fost controlaţi toţi agenţii economici autorizaţi, unul dintre aceştia fiind sancţionat contravenţional pentru că în spaţiul destinat păstrării articolelor pirotehnice se aflau şi alte materiale.

Pe parcursul derulării acţiunii nu au fost înregistrate la ITM Neamţ sesizări privind nerespectarea prevederilor legale în acest domeniu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate