Iar am avut dreptate! Au fost condamnați pentru banii dați către Ceahlăul

0

Încă din anul 2012 am atras atenția că se duc bani nejustificat de mulți înspre zona stadionului Ceahlăul (click aici pentru articol)

Deși la acea vreme cerul era portocaliu, presa locală nu vorbea nimic de acești bani, iar primăria nu răspundea la cererile de informații publice (click aici), noi am avut obrăznicia de a dezvălui public aceste aspecte (click aici ).

La începutul anului 2018 au fost trimiși în judecată (click aici) și acum au fost condamnați cu suspendare în primă instanță în dosarul finanțării echipei FC Ceahlăul Piatra-Neamț, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu, Ana Monda ( fost viceprimar de Piatra-Neamț), Mihaela Ignatovici Lazăr (fost secretar general al județului), Cristina Mititelu (fost director a compartimentului juridic din CJ) și Vasile Vișan – (fost secretar al Primăriei Piatra-Neamț) în dosarul finanțării echipei FC Ceahlăul Piatra-Neamț.

În același proces judecătorii au decis ca Pruteanu Vasile, Mititelu Cristina şi Ignatovici Lazăr Mihaela, să dea din buzunarul lor consiliului județean suma de 5.416.097,62 lei, iar Monda Ana şi Vişan Vasile să dea primăriei Piatra-Neamț suma de 5.495.000 lei.

Cu tot respectul pentru instanța de judecată și pentru procurorii DNA care s-au ocupat de acest dosar, dar opinia noastră este că prin această sentință s-a înfăptuit doar un act de justiție nu s-a făcut și dreptate. Nu credem că este nimeni așa de naiv să creadă că Mititelu, Ignatovici, Monda etc. au sifonat aceste sume fabuloase pe care acum trebuie să le dea înapoi. Or fi făcut abuz în serviciu, or fi favorizat un grup infracțional, or fi făcut multe lucruri care să-i poată plasa în calități de complici, tăinuitori etc., dar nu au păpat ei milioanele de euro de la Ceahlăul.

Mai mult de atât, ca să se facă dreptate ar trebui să îi vedem în boxa acuzaților și pe cei de la instituțiile statului, Poliție, Parchet, servicii etc. care ar fi trebuit să oprească aceste infracțiuni atunci când ele se desfășurau la lumina zile și an de an.

Să vă mai amintim cum țineau partea celor condamnați acum unii dintre actualii „deontologi” din presa locală și cum spuneau că noi mințim și manipulăm? Nu vă mai amintim…

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate