Certificat unic cu timbru securizat pentru pacienții vindecați de coronavirus (?)

0
Foto caracter ilustrativ (realitatea.net)

În contextul restricțiilor impuse de autorități pentru a evita infectările în masă cu Covid-19, pneumonia virală cauzată de virusul SARS-CoV-2, precum şi a numărului tot mai mare de persoane considerate vindecate,  Sistemul Medical MedLife emite, prin intermediul Imprimeriei Naționale, un certificat unic cu timbru securizat pentru pacienții care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 și un certificat MedLife REAL TIME PCR Sars-CoV-2, se anunță pe site-ul oficial MedLife.

Inițiativa emiterii unor astfel de documente dorește să vină astfel în sprijinul persoanelor vindecate, în contextul restricțiilor impuse în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Mihai Marcu, președintele MedLife Group, a explicat că aceste certificate vor atesta existenţa anticorpilor ce protejează pentru o anumită perioadă persoanele vindecate, precizând că astfel de documente sunt necesare, ținând cont și de faptul că a crescut foarte mult și numărul persoanelor care s-au vindecat de Covid-19:

Este extraordinar faptul că am avansat atât de mult la capitolul vaccinare anti Covid-19, și că sunt deja state care au început procesul de vaccinare, iar în România avem deja o strategie naţională de vaccinare aprobată şi publicată în Monitorul Oficial. Totuşi, va mai dura ceva timp până vom avea o masă critică de persoane vaccinate. Tocmai de aceea, venim în sprijinul românilor care au trecut prin boală, cu această iniţiativă de a folosi un certificat cu timbru securizat care să ateste faptul că au dobândit anticorpi a declarat Mihai Marcu, citat de publicația sănătateabuzoiană.ro.  

Mai multe informații despre anunțul MedLife, aici – click.

De altfel, se pare că și Germania vrea să impună prezentarea unui asemenea certificat sau a unui test COVID-19 la intrarea în țară.

Potrivit publicației BILD citată de libertatea.ro, persoanele care nu dispun de niciunul din documentele menționate mai sus nu vor putea pătrunde pe teritorul Republicii Federale.

La intrarea din zonele de risc din spațiul Schengen, un rezultat al testului de coronavirus, dovada vaccinării sau a certificatului de imunitate trebuie să fie puse la dispoziția departamentului de sănătate cu până la 72 de ore înainte de intrarea în țară. Prin intermediul noilor reguli ar urma să fie suspendată obligația anterioară de carantină pentru călătorii din zone de risc.

„Bild” mai precizează că este încă neclar când va fi emis regulamentul. Proiectul prevede că regulile ar urma să intre în vigoare în cursul lunii ianuarie.

Legat de această măsură, un oficial OMS, Catherine Smalwood, a declarat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă utilizarea „paşapoartelor de imunitate” ca parte a măsurilor privind revenirea la o anumită normalitate în ceea ce priveşte călătoriile transfrontaliere.

„Nu recomandăm paşapoartele de imunitate şi nici testarea ca mijloc de prevenire a transmiterii transfrontaliere” a COVID-19, a mai spus Smallwood, care a cerut în schimb ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului şi să elaboreze ghiduri de călătorie (notează realitatea.net).

Mai multe informații puteți citi pe libertatea.ro (click), sănătateabuzoiană.ro (click), dw.com (click), medlife.ro (click), realitatea.net (click).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate