Mergeți la munte în weekend? Echipați-vă adecvat, verificați prognoza meteo și urmați doar traseele marcate

1

Bucurați-vă de munte în siguranță! Indiferent de anotimp, muntele oferă pe lângă peisajele deosebite, aer curat și un grad de satisfacție ridicat celor care îl respectă și adoptă un comportament adecvat.

Dacă vă îndreptați spre zona montană în acest weekend, jandarmii montani vă recomandă să vă echipați adecvat, să verificați prognoza meteo și să urmați doar traseele marcate.

Cel mai scurt drum nu e întotdeauna și cel mai sigur!Precipitațiile mixte, ceața, vizibilitatea redusă și stratul de zăpadă depus fac ca unele trasee să fie greu accesibile în această perioadă chiar și pentru cei cu experiență pe munte.”, transmit jandarmii montani.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Daniel spune

    Sa suni la 112 fiind in pericol pe munte si sa soliciti ajutorul jandarmilor e ca si cum ai nevoie de ambulanta si suni la coafor.
    Cel mai corect ar fi fost …nu parasiti zona pentru a nu ingreuna localizarea, o echipa salvamont va sosi in cel mai scurt timp posibil .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate